Jurist till Vattenregleringsföretagen

Vill du arbeta med samhällsviktiga frågor inom miljö- och vattenrätt? Välkommen till Vattenregleringsföretagen!

DEN HÄR TJÄNSTEN ÄR REDAN TILLSATT!


OM VATTENREGLERINGSFÖRETAGEN

Vattenkraften är en förutsättning för det kraftsystem vi har idag och ännu mer för det vi tänker oss i en morgondag. Att lagra vatten för kraftproduktion med hjälp av dammar och sjömagasin är enkelt uttryckt ett enormt grönt batteri. För detta ändamål finns i var och en av de fem älvarna Umeälven, Ångermanälven, Indalsälven, Ljungan och Dalälven ett vattenregleringsföretag. Verksamheten organiseras gemensamt under benämningen Vattenregleringsföretagen med ett 30-tal anställda. Delägare i företagen är kraftproducenterna i respektive älv.

Vattenregleringsföretagen svarar för ett 100-tal regleringsdammar, i vilka lagras energi motsvarande ca 25 % av Sveriges vattenkraftproduktion. I företagens arbetsuppgifter ingår bland annat att samordna och sköta vattenhushållningen i älvarna, skadereglera, underhålla anläggningar samt i övrigt samordna frågor som berör vattenkraften. Företagen driver också tre fiskodlingar.

OM ROLLEN

Som jurist på Vattenregleringsföretagen kommer du att vara en viktig spelare i vårt team på Miljö- och juridikavdelningen. I avdelningen ingår två miljösamordnare, en fiskodlingsansvarig samt chefsjuristen som är avdelningschef. I arbetet ingår att företräda företaget i allehanda frågor av juridisk natur med särskilt fokus på processer i domstol.

Avdelningen har att hantera kommande omprövningar av vattenkraften för moderna miljövillkor. Du kommer att ha kontakter med såväl sakägare, motparter och myndigheter såväl som företrädare för andra företag i elbranschen. Du kommer även att verka som internt stöd inom företaget avseende frågor som rör avtalsrätt, associationsrätt, fastighetsrätt och skadeståndsrätt.

OM DIG

För den här rollen behöver du ha svensk juristexamen och minst ett par års erfarenhet från myndighet, byrå, bolag eller domstol, gärna med inriktning mot miljörätt. Du behöver ha ett intresse för frågor inom miljö- och vattenrätt och en stark ambition att växa och utvecklas inom området. Vidare är det meriterande om du har erfarenhet av, fastighetsrätt och/eller allmän affärsjuridik.

I rekryteringsprocessen lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som är ödmjuk och kommunikativ med hög social kompetens. I rollen kommer du möta många olika människor och behöver vara bekväm i såväl styrelserummet som i möten på hembygdsgården.

Vissa frågor kräver snabbt agerande medan andra kan hanteras med gott om tid för noggrann analys, dialog och förankring. Det är därför viktigt att du har god fingertoppskänsla och förmåga att snabbt kan växla mellan olika typer av ärenden och uppgifter. Vidare behöver du ha mycket goda kunskaper i svenska i både tal och skrift samt inneha B-körkort.

ANSÖKAN

I den här rekryteringsprocessen arbetar Vattenregleringsföretagen med Legal Career. Vi tar emot ansökningar löpande och avslutar processen när vi hittat rätt person. Ansökan sker med CV och kontaktuppgifter. Vi granskar alla inkommande ansökningar och återkommer till dig för en inledande telefonintervju om vi bedömer att du uppfyller kraven för tjänsten.

Har du frågor om tjänsten eller processen? Kontakta ansvarig rekryterare Carl Berg på 0790633464 eller carl.berg@legalcareer.se

Vi ser fram emot din ansökan!

KONTAKT

Bianca Säll
Recruiter & Marketing Manager
bianca.sall@legalcareer.se

Dela

Blendow Publishing AB (556954-9628)

Elin Sörell

Account Manager

Sarah Berlin

Consultant Manager

Jonas Glädt

Chief Operating Officer

Bianca Säll

Recruiter & Marketing Manager