Jurist till Vattenregleringsföretagen

Vill du arbeta med samhällsviktiga frågor inom miljö- och vattenrätt? Välkommen till Vattenregleringsföretagen!

OM VATTENREGLERINGSFÖRETAGEN

Vattenkraften är en förutsättning för det kraftsystem vi har idag och ännu mer för det vi tänker oss i en morgondag. Att lagra vatten för kraftproduktion med hjälp av dammar och sjömagasin är enkelt uttryckt ett enormt grönt batteri. För detta ändamål finns i var och en av de fem älvarna Umeälven, Ångermanälven, Indalsälven, Ljungan och Dalälven ett vattenregleringsföretag. Verksamheten organiseras gemensamt under benämningen Vattenregleringsföretagen med ett 30-tal anställda. Delägare i företagen är kraftproducenterna i respektive älv.

Vattenregleringsföretagen svarar för ett 100-tal regleringsdammar, i vilka lagras energi motsvarande ca 25 % av Sveriges vattenkraftproduktion. I företagens arbetsuppgifter ingår bland annat att samordna och sköta vattenhushållningen i älvarna, skadereglera, underhålla anläggningar samt i övrigt samordna frågor som berör vattenkraften. Företagen driver också tre fiskodlingar.

OM ROLLEN

Som jurist på Vattenregleringsföretagen kommer du att vara en viktig spelare i vårt team på Miljö- och juridikavdelningen. I avdelningen ingår två miljösamordnare, en fiskodlingsansvarig samt chefsjuristen som är avdelningschef. I arbetet ingår att företräda företaget i allehanda frågor av juridisk natur med särskilt fokus på processer i domstol.

Avdelningen har att hantera kommande omprövningar av vattenkraften för moderna miljövillkor. Du kommer att ha kontakter med såväl sakägare, motparter och myndigheter såväl som företrädare för andra företag i elbranschen. Du kommer även att verka som internt stöd inom företaget avseende frågor som rör avtalsrätt, associationsrätt, fastighetsrätt och skadeståndsrätt.

OM DIG

För den här rollen behöver du ha svensk juristexamen och minst ett par års erfarenhet från myndighet, byrå, bolag eller domstol, gärna med inriktning mot miljörätt. Du behöver ha ett intresse för frågor inom miljö- och vattenrätt och en stark ambition att växa och utvecklas inom området. Vidare är det meriterande om du har erfarenhet av, fastighetsrätt och/eller allmän affärsjuridik.

I rekryteringsprocessen lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som är ödmjuk och kommunikativ med hög social kompetens. I rollen kommer du möta många olika människor och behöver vara bekväm i såväl styrelserummet som i möten på hembygdsgården.

Vissa frågor kräver snabbt agerande medan andra kan hanteras med gott om tid för noggrann analys, dialog och förankring. Det är därför viktigt att du har god fingertoppskänsla och förmåga att snabbt kan växla mellan olika typer av ärenden och uppgifter. Vidare behöver du ha mycket goda kunskaper i svenska i både tal och skrift samt inneha B-körkort.

ANSÖKAN

I den här rekryteringsprocessen arbetar Vattenregleringsföretagen med Legal Career. Vi tar emot ansökningar löpande och avslutar processen när vi hittat rätt person. Ansökan sker med CV och kontaktuppgifter. Vi granskar alla inkommande ansökningar och återkommer till dig för en inledande telefonintervju om vi bedömer att du uppfyller kraven för tjänsten.

Har du frågor om tjänsten eller processen? Kontakta ansvarig rekryterare Carl Berg på 0790633464 eller carl.berg@legalcareer.se

Vi ser fram emot din ansökan!

KONTAKT

Carl Berg
Recruiter & General Manager
carl.berg@legalcareer.se

Dela

Blendow Publishing AB (556954-9628)

Yaroslava Kudrina

Konsultchef

Jag tog juristexamen 2018 och har tidigare arbetat som konsult och bolagsjurist med inriktning mot allmän affärsjuridik, immaterialrätt, IT-rätt och bolagsrätt. Mina tidigare uppdrags- och arbetsgivare inkluderar flera välkända internationella företag, bland annat Reckitt Benckiser och Microsoft. Utöver att arbeta som jurist har jag också varit VD för ett uppstartsbolag och drivit en IT-byrå som specialiserar sig på att tillhandahålla IT/ IP-stöd till små företag i Norden.

Min passion är att främja företagstillväxt och lösa komplexa problem och jag är särskilt dedikerad när jag kan samarbeta med människor och stödja entreprenörskap. Jag är känd för att leverera pålitliga resultat och högklassig service till mina klienter. Jag engagerar mig också aktivt i olika initiativ som främjar kvinnligt entreprenörskap och stöder olika organisationer i detta syfte.

Missa inte ditt drömjobb!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få de senaste juristjobben, karriärtips och inbjudningar till exklusiva event.

Mathias Asp

Juristrekryterare

Jag tog juristexamen från Lunds universitet -91 och satt därefter ting i Varberg och arbetade några år på advokatbyrå. Den större delen av mitt yrkesliv har jag arbetat med försäkring, bland annat på SPP och Max Mathiessen.

Är bosatt i Halmstad och ansvarar för våra rekryteringar i västra och södra Sverige. Bland mina återkommande kunder finns bland annat Deloitte, Sergel, Litigate och Delphi. På fritiden spenderar jag tid med familjen och gillar resor, matlagning och löpning.

Carl Berg

Juristrekryterare och affärsområdesansvarig

Jag tog juristexamen från Stockholms universitet 2016 och har tidigare varit VD för ett uppstartsbolag, drivit VR-event och arbetat en hel del med ledarskap, rekrytering och affärsutveckling. Är sedan 2021 affärsområdesansvarig för Legal Career och har gjort rekryteringsuppdrag för bland annat Entercard, Ark Kapital, Optio Investment Partners, SD Worx och Allente.

Har ett stort intresse för klättring och skidåkning och spenderar min fritid på klippor i Stockholm, Bohuslän, Norge och kebnekaisefjällen. Åker helst skidor i Riksgränsen och Abisko, gärna i dåligt väder och på dålig snö!

Bianca Säll

Recruiter & Marketing Manager

Alice Zander

Talent Acquisition Manager

Jag har jobbat inom Blendow Group sedan 2021, först på BG Institute med kursverksamhet för jurister och därefter på Legal Career med rekrytering av jurister. Min utbildning har jag från Försvarshögskolan, där jag tog examen i statsvetenskap med inriktning krishantering och säkerhet 2022.

Som Talent Acquisition Manager har jag gjort rekryteringsuppdrag för företag inom såväl finansbranschen som mediebranschen och älskar att bygga långsiktiga relationer med både kunder och kandidater.

Mitt intresse för människor speglar sig också i mitt största fritidsintresse: att vara gruppträningsinstruktör! Att träna och utvecklas tillsammans med andra är otroligt kul och gör att jag har mer energi till allt annat i livet.

☎️0720709767
✉️alice.zander@legalcareer.se