Om Legal Career

Vi är specialister på rekrytering och interimslösningar för jurister. Som en del av Blendow Group, Sveriges ledande ekosystem för juridisk kompetensförsörjning, har vi daglig kontakt med tusentals yrkesverksamma jurister och är väl insatta i juristbranschens förutsättningar och utmaningar. Våra juristrekryterare och konsultförmedlare hjälper företag, byråer och myndigheter hitta rätt jurist.

Ett urval av våra kunder:

Moderna interimlösningar

Med över 200 konsulter i vårt nätverk kan vi snabbt och tryggt tillsätta personalresurser inom legal, skatt, compliance och dataskydd. Vi har både specialister och generalister tillgängliga inom samtliga tjänsteområden och branscher och skräddarsyr alla uppdrag efter våra kunders förutsättningar och behov.

Genom våra omfattande rekryterings- och kvalitetssäkringsprocess matchar vi dessutom rätt person med rätt organisation. Som en del av vår kompetensgaranti ger vi alltid våra konsulter tillgång till juridiska nyhets- och databastjänster genom Lexnova och löpande kompetensutveckling genom marknadsledande BG Institute.

Unik räckvidd

Vi har ett nära samarbete med Dagens Juridik, Sveriges juridiska dagstidning med över 200 000 besökare varje vecka, når vi ut till hela juristsverige. Utöver detta erbjuder vi även riktad annonsering via LinkedIn Recruiter, våra sociala medier med tusentals följare samt våra egna kanaler som nyhetsbrev, hemsida och riktade kampanjer.

Med oss som rekryterings- eller annonseringspartner når våra kunder hela juristsverige – snabbt, träffsäkert och kostnadseffektivt.

Kompetensutveckling

Samhället och juridiken utvecklas i ett rasande tempo och juridisk kompetens är en färskvara. Därför ger vi alla våra rekryterade kandidater och konsulter kostnadsfri juridisk kompetensutveckling som en del av vår strukturerade onboardingprocess.

Tillsammans med BG Institutes utbildningsexperter tar vi fram en skräddarsydd utbildningsplan för att säkerställa att er nya medarbetare får den bästa möjliga starten på sin anställning.

Blendow Publishing AB (556954-9628)

Yaroslava Kudrina

Konsultchef

Jag tog juristexamen 2018 och har tidigare arbetat som konsult och bolagsjurist med inriktning mot allmän affärsjuridik, immaterialrätt, IT-rätt och bolagsrätt. Mina tidigare uppdrags- och arbetsgivare inkluderar flera välkända internationella företag, bland annat Reckitt Benckiser och Microsoft. Utöver att arbeta som jurist har jag också varit VD för ett uppstartsbolag och drivit en IT-byrå som specialiserar sig på att tillhandahålla IT/ IP-stöd till små företag i Norden.

Min passion är att främja företagstillväxt och lösa komplexa problem och jag är särskilt dedikerad när jag kan samarbeta med människor och stödja entreprenörskap. Jag är känd för att leverera pålitliga resultat och högklassig service till mina klienter. Jag engagerar mig också aktivt i olika initiativ som främjar kvinnligt entreprenörskap och stöder olika organisationer i detta syfte.

Missa inte ditt drömjobb!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få de senaste juristjobben, karriärtips och inbjudningar till exklusiva event.

Mathias Asp

Juristrekryterare

Jag tog juristexamen från Lunds universitet -91 och satt därefter ting i Varberg och arbetade några år på advokatbyrå. Den större delen av mitt yrkesliv har jag arbetat med försäkring, bland annat på SPP och Max Mathiessen.

Är bosatt i Halmstad och ansvarar för våra rekryteringar i västra och södra Sverige. Bland mina återkommande kunder finns bland annat Deloitte, Sergel, Litigate och Delphi. På fritiden spenderar jag tid med familjen och gillar resor, matlagning och löpning.

Carl Berg

Juristrekryterare och affärsområdesansvarig

Jag tog juristexamen från Stockholms universitet 2016 och har tidigare varit VD för ett uppstartsbolag, drivit VR-event och arbetat en hel del med ledarskap, rekrytering och affärsutveckling. Är sedan 2021 affärsområdesansvarig för Legal Career och har gjort rekryteringsuppdrag för bland annat Entercard, Ark Kapital, Optio Investment Partners, SD Worx och Allente.

Har ett stort intresse för klättring och skidåkning och spenderar min fritid på klippor i Stockholm, Bohuslän, Norge och kebnekaisefjällen. Åker helst skidor i Riksgränsen och Abisko, gärna i dåligt väder och på dålig snö!

Bianca Säll

Recruiter & Marketing Manager

Alice Zander

Talent Acquisition Manager

Jag har jobbat inom Blendow Group sedan 2021, först på BG Institute med kursverksamhet för jurister och därefter på Legal Career med rekrytering av jurister. Min utbildning har jag från Försvarshögskolan, där jag tog examen i statsvetenskap med inriktning krishantering och säkerhet 2022.

Som Talent Acquisition Manager har jag gjort rekryteringsuppdrag för företag inom såväl finansbranschen som mediebranschen och älskar att bygga långsiktiga relationer med både kunder och kandidater.

Mitt intresse för människor speglar sig också i mitt största fritidsintresse: att vara gruppträningsinstruktör! Att träna och utvecklas tillsammans med andra är otroligt kul och gör att jag har mer energi till allt annat i livet.

☎️0720709767
✉️alice.zander@legalcareer.se

Sarah Berlin

Consultant Manager

Jonas Glädt

Chief Operating Officer