Data Protection Officer till Allente

Vill du arbeta med dataskyddsfrågor på en av Nordens ledande leverantörer av TV och streaming? Välkommen till Allente!

OM ALLENTE

Allente är en nordisk TV-distributör som erbjuder högkvalitativ TV och streaming via satellit, bredband och internet till över en miljon kunder i Norge, Sverige, Danmark och Finland. Allente grundades i maj 2020 efter en sammanslagning av Canal Digital och Viasat Consumer och ägs till lika stora delar av Telenor och Viaplay Group. Allente omsätter 6,8 miljarder, har ca 270 anställda och huvudkontor i både Oslo och Stockholm.

Vi siktar på att följa våra värdeord – We Care, We Dare, We Share – i alla delar av bolaget. Vi vill också driva vår verksamhet på ett ansvarsfullt och hållbart sätt. Allentes hållbarhetsarbete bygger på att främja en mångsidig, jämlik och  inkluderande arbetsplats, en sund kultur samt ett etiskt beteende, och inkluderar också miljövänliga lösningar i hela vår värdekedja.

OM ROLLEN

Våra kunders förtroende är viktigt för oss, därför står dataskydds- och datasäkerhetsfrågor högt upp på vår agenda. Men samtidigt som vi värnar om våra kunders integritet är vi beroende av att hantera data för att utveckla och erbjuda de produkter och tjänster våra kunder förväntar sig. Därför måste vi vara bäst i klassen när det gäller insamling, hantering och överföring av personuppgifter.

Som Data Protection Officer har du en viktig roll där du arbetar både operativt och strategiskt med integritets- och dataskyddsfrågor inom hela den nordiska organisationen. Tjänsten utgår antingen från Oslo eller Stockholm och du rapporterar direkt till VD.

Dina arbetsuppgifter innefattar bland annat:

 • Upprätthålla och förbättra Allentes ramverk och ledningssystem för dataskydd
 • Göra konsekvensbedömningar och upprätta incidentrapporter
 • Identifiera och bedöma potentiella risker i hantering av data
 • Löpande granska efterlevnaden av GDPR och interna regelverk
 • Arbeta proaktivt genom att utbilda organisationen i dataskyddsfrågor och se till att dessa står högt på agendan

Du kommer också ansvara för att granska Allentes övergripande integritets- och dataskyddsstrategi och identifiera implementeringsvägar och förbättringspunkter samt vara kontaktperson för myndigheter.

OM DIG

Vi söker dig med nordisk juristexamen och mycket goda kunskaper i engelska och ett nordiskt språk. Du behöver ha minst 3-5 års erfarenhet av att arbeta med dataskyddsfrågor i ett datadrivet företag, på advokatbyrå eller relevant myndighet. Har du tidigare haft en DPO-roll är detta starkt meriterande. Har du tidigare rapporterat direkt till VD eller styrelse är detta också meriterande.

Utöver det behöver du ha mycket goda kunskaper inom integritet och dataskydd och ha ett stort intresse för att vidareutvecklas inom detta område. Du behöver också ha kunskaper inom allmän cybersäkerhet och de IT-relaterade aspekterna av dataskydd.

Du behöver också vara bra på att skapa kontaktytor, bygga relationer med nyckelpersoner från andra områden inom organisationen (till exempel IT, sälj och marknad) samt själv kunna fånga upp dataskyddsfrågor och identifiera potentiella risker inom dessa områden.

VÅRT ERBJUDANDE

Vi erbjuder dig en senior roll i en av Nordens ledande leverantörer av TV- och mediatjänster där du får inblick i hela organisationen och arbetar nära ledningen och beslutsfattare. Du får stort eget ansvar och möjlighet att själv utforma din roll, samtidigt som du också får goda möjligheter att utvecklas i karriären. Utöver det erbjuder vi också:

 • Möjlighet till hybridarbete
 • Placering på våra kontor i Oslo eller Stockholm
 • Goda anställningsvillkor och förmåner

Anställningen är en heltidsanställning med planerad uppstart omgående eller enligt överenskommelse. Vissa resor inom Norden kan förekomma.

OM PROCESSEN

Den här rekryteringsprocessen görs i samarbete med Legal Career. Vi presenterar kandidater löpande för Allente och kommer avsluta rekryteringen när vi hittat rätt kandidat. Du ansöker med CV och kontaktuppgifter. Har du några frågor om tjänsten? Hör av dig till ansvarig rekryterare Carl Berg på 0790633464. 

KONTAKT

Carl Berg
Recruiter & General Manager
carl.berg@legalcareer.se

Dela

ANSÖKAN

Ansök enkelt till tjänsten här.
  Blendow Publishing AB (556954-9628)

  Yaroslava Kudrina

  Konsultchef

  Jag tog juristexamen 2018 och har tidigare arbetat som konsult och bolagsjurist med inriktning mot allmän affärsjuridik, immaterialrätt, IT-rätt och bolagsrätt. Mina tidigare uppdrags- och arbetsgivare inkluderar flera välkända internationella företag, bland annat Reckitt Benckiser och Microsoft. Utöver att arbeta som jurist har jag också varit VD för ett uppstartsbolag och drivit en IT-byrå som specialiserar sig på att tillhandahålla IT/ IP-stöd till små företag i Norden.

  Min passion är att främja företagstillväxt och lösa komplexa problem och jag är särskilt dedikerad när jag kan samarbeta med människor och stödja entreprenörskap. Jag är känd för att leverera pålitliga resultat och högklassig service till mina klienter. Jag engagerar mig också aktivt i olika initiativ som främjar kvinnligt entreprenörskap och stöder olika organisationer i detta syfte.

  Missa inte ditt drömjobb!

  Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få de senaste juristjobben, karriärtips och inbjudningar till exklusiva event.

  Mathias Asp

  Juristrekryterare

  Jag tog juristexamen från Lunds universitet -91 och satt därefter ting i Varberg och arbetade några år på advokatbyrå. Den större delen av mitt yrkesliv har jag arbetat med försäkring, bland annat på SPP och Max Mathiessen.

  Är bosatt i Halmstad och ansvarar för våra rekryteringar i västra och södra Sverige. Bland mina återkommande kunder finns bland annat Deloitte, Sergel, Litigate och Delphi. På fritiden spenderar jag tid med familjen och gillar resor, matlagning och löpning.

  Carl Berg

  Juristrekryterare och affärsområdesansvarig

  Jag tog juristexamen från Stockholms universitet 2016 och har tidigare varit VD för ett uppstartsbolag, drivit VR-event och arbetat en hel del med ledarskap, rekrytering och affärsutveckling. Är sedan 2021 affärsområdesansvarig för Legal Career och har gjort rekryteringsuppdrag för bland annat Entercard, Ark Kapital, Optio Investment Partners, SD Worx och Allente.

  Har ett stort intresse för klättring och skidåkning och spenderar min fritid på klippor i Stockholm, Bohuslän, Norge och kebnekaisefjällen. Åker helst skidor i Riksgränsen och Abisko, gärna i dåligt väder och på dålig snö!

  Bianca Säll

  Researcher & Marketing Manager

  Alice Zander

  Talent Acquisition Manager

  Jag har jobbat inom Blendow Group sedan 2021, först på BG Institute med kursverksamhet för jurister och därefter på Legal Career med rekrytering av jurister. Min utbildning har jag från Försvarshögskolan, där jag tog examen i statsvetenskap med inriktning krishantering och säkerhet 2022.

  Som Talent Acquisition Manager har jag gjort rekryteringsuppdrag för företag inom såväl finansbranschen som mediebranschen och älskar att bygga långsiktiga relationer med både kunder och kandidater.

  Mitt intresse för människor speglar sig också i mitt största fritidsintresse: att vara gruppträningsinstruktör! Att träna och utvecklas tillsammans med andra är otroligt kul och gör att jag har mer energi till allt annat i livet.

  ☎️0720709767
  ✉️alice.zander@legalcareer.se