Legal Career stärker teamet med en ny konsultchef

Konsultchef på Legal Career Juristrekrytering och Interim
Trots att det rådande marknadsläget gjort att många aktörer i rekryterings-branschen tvingats skära ned på personal ser Legal Career en fortsatt ökad efterfrågan på sina tjänster inom juristrekrytering och interimslösningar, inte minst inom IT, privacy och compliance. Vi är därför stolta över att kunna presentera en ny konsultchef som inte bara har värdefull erfarenhet av att själv ha varit juristkonsult, utan också har förståelse för företagsperspektivet.

Varmt välkommen till Legal Career, Yaroslava! Kan du berätta lite om din bakgrund och erfarenhet som jurist och konsult?

– Tack! Jag tog min juristexamen år 2018 och har därefter arbetat som jurist under flera år bland annat som konsult och bolagsjurist med inriktning mot allmän affärsjuridik, immaterialrätt, IT-rätt och bolagsrätt. Under min tidigare yrkesverksamhet har jag haft förmånen att utföra en rad betydelsefulla uppdrag. Som en av de två bolagsjuristerna på Microsoft var jag involverad i implementeringen av GDPR-lagstiftningen, vilket var en central och krävande uppgift. Senare, under Covid-19-pandemin, hade jag ett uppdrag som konsult hos Reckitt Benckiser, där jag bidrog till att bekämpa förfalskad handsprit och därigenom säkerställa säkerheten för konsumenterna.

Vad har du gjort förutom att arbeta som jurist?

– Utöver mitt juridiska arbete har jag även haft förmånen att inneha rollen som VD för ett uppstartsbolag. Jag har också drivit en IT-byrå som specialiserar sig på att stödja små företag genom att tillhandahålla expertis inom IT och immaterialrätt.

Vad betyder juridiken för dig?

– Jag anser att juridiken spelar en avgörande roll i samhället genom att möjliggöra rättvisa, upprätthålla rättigheter och stödja samhällets utveckling. Min personliga passion ligger i att främja företagstillväxt och entreprenörskap genom att tillhandahålla expertis och rådgivning inom juridiska frågor.

Vad innebär det att vara konsultchef på Legal Career, och vad kommer du främst att fokusera på?

– Som Konsultchef hos Legal Career kommer min uppgift vara att matcha våra konsulter med våra kunder. Jag kommer att använda all min erfarenhet från både juristyrket och IT-branschen för att på djupet förstå varje kunds behov och därefter kunna identifiera, rekrytera och placera den absolut bästa juristresursen hos kunden. Jag kommer att arbeta aktivt med att utveckla och upprätthålla våra relationer till både kunder och våra konsulter för att säkerställa välfungerande och långsiktiga samarbeten.

Vilket värde kommer du tillföra till Legal Careers kunder?

– Jag kommer att arbeta hårt för att lära mig branschens specifika krav och behov och säkerställa att våra kunder får de bästa juristkonsulterna. Det finns en övertygelse från min sida att min bakgrund som juristkonsult och min erfarenhet från IT-branschen kommer att vara en betydande tillgång för våra kunder.

Vad ser du mest fram emot?

–Att få bli en del av Legal Career och Blendow Group känns oerhört spännande. Ända sedan min första dag har jag känt mig välkommen och uppskattad. Mitt team är fantastisk och besitter en imponerande mängd kunskap inom juristrekrytering. Jag ser verkligen fram emot att delta i Legal Careers tillväxtresa och att bidra till att företag växer genom att tillhandahålla juridisk expertis och glädje till våra kunder. Det är en spännande tid, och jag är tacksam för möjligheten att vara en del av detta professionella och utvecklande sammanhang.


Yaroslava Kudrina är Konsultchef på Legal Career och förmedlar juristkonsulter till företag och myndigheter över hela Sverige. Vill du veta mer om hur vi kan hjälpa din organisation med interimslösningar och juristrekrytering? Boka ett möte eller skicka ett mail till yaroslava.kudrina@legalcareer.se.

Legal Career är en del av Blendow Group. Läs mer om Blendow Group här.

Dela

Blendow Publishing AB (556954-9628)

Yaroslava Kudrina

Konsultchef

Jag tog juristexamen 2018 och har tidigare arbetat som konsult och bolagsjurist med inriktning mot allmän affärsjuridik, immaterialrätt, IT-rätt och bolagsrätt. Mina tidigare uppdrags- och arbetsgivare inkluderar flera välkända internationella företag, bland annat Reckitt Benckiser och Microsoft. Utöver att arbeta som jurist har jag också varit VD för ett uppstartsbolag och drivit en IT-byrå som specialiserar sig på att tillhandahålla IT/ IP-stöd till små företag i Norden.

Min passion är att främja företagstillväxt och lösa komplexa problem och jag är särskilt dedikerad när jag kan samarbeta med människor och stödja entreprenörskap. Jag är känd för att leverera pålitliga resultat och högklassig service till mina klienter. Jag engagerar mig också aktivt i olika initiativ som främjar kvinnligt entreprenörskap och stöder olika organisationer i detta syfte.

Missa inte ditt drömjobb!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få de senaste juristjobben, karriärtips och inbjudningar till exklusiva event.

Mathias Asp

Juristrekryterare

Jag tog juristexamen från Lunds universitet -91 och satt därefter ting i Varberg och arbetade några år på advokatbyrå. Den större delen av mitt yrkesliv har jag arbetat med försäkring, bland annat på SPP och Max Mathiessen.

Är bosatt i Halmstad och ansvarar för våra rekryteringar i västra och södra Sverige. Bland mina återkommande kunder finns bland annat Deloitte, Sergel, Litigate och Delphi. På fritiden spenderar jag tid med familjen och gillar resor, matlagning och löpning.

Carl Berg

Juristrekryterare och affärsområdesansvarig

Jag tog juristexamen från Stockholms universitet 2016 och har tidigare varit VD för ett uppstartsbolag, drivit VR-event och arbetat en hel del med ledarskap, rekrytering och affärsutveckling. Är sedan 2021 affärsområdesansvarig för Legal Career och har gjort rekryteringsuppdrag för bland annat Entercard, Ark Kapital, Optio Investment Partners, SD Worx och Allente.

Har ett stort intresse för klättring och skidåkning och spenderar min fritid på klippor i Stockholm, Bohuslän, Norge och kebnekaisefjällen. Åker helst skidor i Riksgränsen och Abisko, gärna i dåligt väder och på dålig snö!

Bianca Säll

Recruiter & Marketing Manager

Alice Zander

Talent Acquisition Manager

Jag har jobbat inom Blendow Group sedan 2021, först på BG Institute med kursverksamhet för jurister och därefter på Legal Career med rekrytering av jurister. Min utbildning har jag från Försvarshögskolan, där jag tog examen i statsvetenskap med inriktning krishantering och säkerhet 2022.

Som Talent Acquisition Manager har jag gjort rekryteringsuppdrag för företag inom såväl finansbranschen som mediebranschen och älskar att bygga långsiktiga relationer med både kunder och kandidater.

Mitt intresse för människor speglar sig också i mitt största fritidsintresse: att vara gruppträningsinstruktör! Att träna och utvecklas tillsammans med andra är otroligt kul och gör att jag har mer energi till allt annat i livet.

☎️0720709767
✉️alice.zander@legalcareer.se