Legal Career stärker teamet med en ny konsultchef

Konsultchef på Legal Career Juristrekrytering och Interim
Trots att det rådande marknadsläget gjort att många aktörer i rekryterings-branschen tvingats skära ned på personal ser Legal Career en fortsatt ökad efterfrågan på sina tjänster inom juristrekrytering och interimslösningar, inte minst inom IT, privacy och compliance. Vi är därför stolta över att kunna presentera en ny konsultchef som inte bara har värdefull erfarenhet av att själv ha varit juristkonsult, utan också har förståelse för företagsperspektivet.

Varmt välkommen till Legal Career, Yaroslava! Kan du berätta lite om din bakgrund och erfarenhet som jurist och konsult?

– Tack! Jag tog min juristexamen år 2018 och har därefter arbetat som jurist under flera år bland annat som konsult och bolagsjurist med inriktning mot allmän affärsjuridik, immaterialrätt, IT-rätt och bolagsrätt. Under min tidigare yrkesverksamhet har jag haft förmånen att utföra en rad betydelsefulla uppdrag. Som en av de två bolagsjuristerna på Microsoft var jag involverad i implementeringen av GDPR-lagstiftningen, vilket var en central och krävande uppgift. Senare, under Covid-19-pandemin, hade jag ett uppdrag som konsult hos Reckitt Benckiser, där jag bidrog till att bekämpa förfalskad handsprit och därigenom säkerställa säkerheten för konsumenterna.

Vad har du gjort förutom att arbeta som jurist?

– Utöver mitt juridiska arbete har jag även haft förmånen att inneha rollen som VD för ett uppstartsbolag. Jag har också drivit en IT-byrå som specialiserar sig på att stödja små företag genom att tillhandahålla expertis inom IT och immaterialrätt.

Vad betyder juridiken för dig?

– Jag anser att juridiken spelar en avgörande roll i samhället genom att möjliggöra rättvisa, upprätthålla rättigheter och stödja samhällets utveckling. Min personliga passion ligger i att främja företagstillväxt och entreprenörskap genom att tillhandahålla expertis och rådgivning inom juridiska frågor.

Vad innebär det att vara konsultchef på Legal Career, och vad kommer du främst att fokusera på?

– Som Konsultchef hos Legal Career kommer min uppgift vara att matcha våra konsulter med våra kunder. Jag kommer att använda all min erfarenhet från både juristyrket och IT-branschen för att på djupet förstå varje kunds behov och därefter kunna identifiera, rekrytera och placera den absolut bästa juristresursen hos kunden. Jag kommer att arbeta aktivt med att utveckla och upprätthålla våra relationer till både kunder och våra konsulter för att säkerställa välfungerande och långsiktiga samarbeten.

Vilket värde kommer du tillföra till Legal Careers kunder?

– Jag kommer att arbeta hårt för att lära mig branschens specifika krav och behov och säkerställa att våra kunder får de bästa juristkonsulterna. Det finns en övertygelse från min sida att min bakgrund som juristkonsult och min erfarenhet från IT-branschen kommer att vara en betydande tillgång för våra kunder.

Vad ser du mest fram emot?

–Att få bli en del av Legal Career och Blendow Group känns oerhört spännande. Ända sedan min första dag har jag känt mig välkommen och uppskattad. Mitt team är fantastisk och besitter en imponerande mängd kunskap inom juristrekrytering. Jag ser verkligen fram emot att delta i Legal Careers tillväxtresa och att bidra till att företag växer genom att tillhandahålla juridisk expertis och glädje till våra kunder. Det är en spännande tid, och jag är tacksam för möjligheten att vara en del av detta professionella och utvecklande sammanhang.


Yaroslava Kudrina är Konsultchef på Legal Career och förmedlar juristkonsulter till företag och myndigheter över hela Sverige. Vill du veta mer om hur vi kan hjälpa din organisation med interimslösningar och juristrekrytering? Boka ett möte eller skicka ett mail till yaroslava.kudrina@legalcareer.se.

Legal Career är en del av Blendow Group. Läs mer om Blendow Group här.

Dela

Blendow Publishing AB (556954-9628)

Elin Sörell

Account Manager

Sarah Berlin

Consultant Manager

Jonas Glädt

Chief Operating Officer

Bianca Säll

Recruiter & Marketing Manager