“Konsultrollen för mig innebär variation i vardagen och en känsla av att få hjälpa till där det verkligen behövs”

Undrar du hur det är att arbeta som konsult? Legal Career erbjuder både rekryterings- och interimstjänster och just nu är vår egna Talent Acquisition Manager Alice Zander uthyrd som Interim Global Legal Coordinator till GANT. Vi frågade henne om hur hon ser på konsultrollen och vilka fördelar som finns med en interimslösning.

* * *

Hej Alice, vad gör du som konsult på GANT?
– Jag jobbar som Interim Global Legal Coordinator och är därmed ofta en mellanhand i juridiska frågor. Detta blir särskilt roligt och spännande eftersom GANT är ett internationellt företag som har verksamhet i många olika länder runtom i världen. I rollen som Legal Coordinator arbetar jag med kvalificerad administration av till exempel avtal och utför enklare juridiska uppgifter, så man kan säga att jag är ett slags paralegal. Eftersom jag tidigare arbetat med administration på Blendow Group passar den här rollen mig väldigt bra.

Vad är fördelarna med att vara uthyrd som konsult
?                 
– Jag tycker om att testa på nya saker och få nya erfarenheter, så därför passar konsultrollen mig utmärkt. Att ena dagen vara på mitt konsultuppdrag och andra dagen vara på min vanliga arbetsplats skapar variation i vardagen. Det ger erfarenhet från olika arbetsplatser och innebär att jag får träffa nya kollegor och skapa nya kontakter. Olika arbetsuppgifter, människor och platser gör också att man håller motivationen uppe och blir inspirerad att göra ett bra jobb.

– Det är också givande att som konsult kliva in i ett företag som har ett specifikt behov och få hjälpa dem tillgodose det behovet. Det ger arbetet mening och gör att mina prestationer känns värdefulla.    

Hur skulle du förklara skillnaden mellan en interimstjänst och en vanlig tjänst?
– En interimstjänst innebär oftast att ett företag hyr ut en personalresurs till ett annat företag för en tidsbegränsad period. Denna lösning är särskilt bra om det snabbt behövs en person på plats för att ta över efter att någon har slutat eller om en rekryteringsprocess inte har gått som man har tänkt sig.

Ofta är vanliga anställningar mer långsiktiga medan en interimslösning kanske bara kontrakteras för ett halvår eller några månader. Vanliga anställningar är nästan alltid heltidstjänster medan konsulter många gånger arbetar deltid. Men ibland händer det att interimsjurister blir kvar på samma arbetsplats under flera år eller att uppdraget övergår till en anställning hos uppdragsgivaren.     

Hur fungerar kontakten med Legal Career när du jobbar som konsult?
– Legal Career sköter all fakturering och timrapportering mot GANT. Det underlättar för företag som behöver mer än en konsult och vill slippa den extra administration som avtal med flera olika leverantörer innebär. Det underlättar också för mig som konsult; allt jag behöver göra är att rapportera mina timmar i en app. Och eftersom Legal Career är en del av Blendow Group som är marknadsledande inom utbildning för jurister får jag all juridisk utbildning jag behöver.

Vem skulle du rekommendera att bli konsult?
– Jag skulle rekommendera alla som tycker om flexibilitet och variation att söka sig till en konsultroll. Det finns definitivt en stor efterfrågan på framförallt interimsjurister, men även andra branscher, där man som konsult kan få spännande utmaningar och dessutom lära sig en hel del nya saker på vägen. Jag hoppas verkligen att jag kan göra fler liknande uppdrag i framtiden!

Alice Zander är Talent Acquisition Manager på Legal Career och arbetar med juristrekrytering och onboarding av jurister. Vill du veta mer om Legal Career? Besök vår hemsida!

Dela

Blendow Publishing AB (556954-9628)

Yaroslava Kudrina

Konsultchef

Jag tog juristexamen 2018 och har tidigare arbetat som konsult och bolagsjurist med inriktning mot allmän affärsjuridik, immaterialrätt, IT-rätt och bolagsrätt. Mina tidigare uppdrags- och arbetsgivare inkluderar flera välkända internationella företag, bland annat Reckitt Benckiser och Microsoft. Utöver att arbeta som jurist har jag också varit VD för ett uppstartsbolag och drivit en IT-byrå som specialiserar sig på att tillhandahålla IT/ IP-stöd till små företag i Norden.

Min passion är att främja företagstillväxt och lösa komplexa problem och jag är särskilt dedikerad när jag kan samarbeta med människor och stödja entreprenörskap. Jag är känd för att leverera pålitliga resultat och högklassig service till mina klienter. Jag engagerar mig också aktivt i olika initiativ som främjar kvinnligt entreprenörskap och stöder olika organisationer i detta syfte.

Missa inte ditt drömjobb!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få de senaste juristjobben, karriärtips och inbjudningar till exklusiva event.

Mathias Asp

Juristrekryterare

Jag tog juristexamen från Lunds universitet -91 och satt därefter ting i Varberg och arbetade några år på advokatbyrå. Den större delen av mitt yrkesliv har jag arbetat med försäkring, bland annat på SPP och Max Mathiessen.

Är bosatt i Halmstad och ansvarar för våra rekryteringar i västra och södra Sverige. Bland mina återkommande kunder finns bland annat Deloitte, Sergel, Litigate och Delphi. På fritiden spenderar jag tid med familjen och gillar resor, matlagning och löpning.

Carl Berg

Juristrekryterare och affärsområdesansvarig

Jag tog juristexamen från Stockholms universitet 2016 och har tidigare varit VD för ett uppstartsbolag, drivit VR-event och arbetat en hel del med ledarskap, rekrytering och affärsutveckling. Är sedan 2021 affärsområdesansvarig för Legal Career och har gjort rekryteringsuppdrag för bland annat Entercard, Ark Kapital, Optio Investment Partners, SD Worx och Allente.

Har ett stort intresse för klättring och skidåkning och spenderar min fritid på klippor i Stockholm, Bohuslän, Norge och kebnekaisefjällen. Åker helst skidor i Riksgränsen och Abisko, gärna i dåligt väder och på dålig snö!

Bianca Säll

Recruiter & Marketing Manager

Alice Zander

Talent Acquisition Manager

Jag har jobbat inom Blendow Group sedan 2021, först på BG Institute med kursverksamhet för jurister och därefter på Legal Career med rekrytering av jurister. Min utbildning har jag från Försvarshögskolan, där jag tog examen i statsvetenskap med inriktning krishantering och säkerhet 2022.

Som Talent Acquisition Manager har jag gjort rekryteringsuppdrag för företag inom såväl finansbranschen som mediebranschen och älskar att bygga långsiktiga relationer med både kunder och kandidater.

Mitt intresse för människor speglar sig också i mitt största fritidsintresse: att vara gruppträningsinstruktör! Att träna och utvecklas tillsammans med andra är otroligt kul och gör att jag har mer energi till allt annat i livet.

☎️0720709767
✉️alice.zander@legalcareer.se