“Konsultrollen för mig innebär variation i vardagen och en känsla av att få hjälpa till där det verkligen behövs”

Undrar du hur det är att arbeta som konsult? Legal Career erbjuder både rekryterings- och interimstjänster och just nu är vår egna Talent Acquisition Manager Alice Zander uthyrd som Interim Global Legal Coordinator till GANT. Vi frågade henne om hur hon ser på konsultrollen och vilka fördelar som finns med en interimslösning.

* * *

Hej Alice, vad gör du som konsult på GANT?
– Jag jobbar som Interim Global Legal Coordinator och är därmed ofta en mellanhand i juridiska frågor. Detta blir särskilt roligt och spännande eftersom GANT är ett internationellt företag som har verksamhet i många olika länder runtom i världen. I rollen som Legal Coordinator arbetar jag med kvalificerad administration av till exempel avtal och utför enklare juridiska uppgifter, så man kan säga att jag är ett slags paralegal. Eftersom jag tidigare arbetat med administration på Blendow Group passar den här rollen mig väldigt bra.

Vad är fördelarna med att vara uthyrd som konsult
?                 
– Jag tycker om att testa på nya saker och få nya erfarenheter, så därför passar konsultrollen mig utmärkt. Att ena dagen vara på mitt konsultuppdrag och andra dagen vara på min vanliga arbetsplats skapar variation i vardagen. Det ger erfarenhet från olika arbetsplatser och innebär att jag får träffa nya kollegor och skapa nya kontakter. Olika arbetsuppgifter, människor och platser gör också att man håller motivationen uppe och blir inspirerad att göra ett bra jobb.

– Det är också givande att som konsult kliva in i ett företag som har ett specifikt behov och få hjälpa dem tillgodose det behovet. Det ger arbetet mening och gör att mina prestationer känns värdefulla.    

Hur skulle du förklara skillnaden mellan en interimstjänst och en vanlig tjänst?
– En interimstjänst innebär oftast att ett företag hyr ut en personalresurs till ett annat företag för en tidsbegränsad period. Denna lösning är särskilt bra om det snabbt behövs en person på plats för att ta över efter att någon har slutat eller om en rekryteringsprocess inte har gått som man har tänkt sig.

Ofta är vanliga anställningar mer långsiktiga medan en interimslösning kanske bara kontrakteras för ett halvår eller några månader. Vanliga anställningar är nästan alltid heltidstjänster medan konsulter många gånger arbetar deltid. Men ibland händer det att interimsjurister blir kvar på samma arbetsplats under flera år eller att uppdraget övergår till en anställning hos uppdragsgivaren.     

Hur fungerar kontakten med Legal Career när du jobbar som konsult?
– Legal Career sköter all fakturering och timrapportering mot GANT. Det underlättar för företag som behöver mer än en konsult och vill slippa den extra administration som avtal med flera olika leverantörer innebär. Det underlättar också för mig som konsult; allt jag behöver göra är att rapportera mina timmar i en app. Och eftersom Legal Career är en del av Blendow Group som är marknadsledande inom utbildning för jurister får jag all juridisk utbildning jag behöver.

Vem skulle du rekommendera att bli konsult?
– Jag skulle rekommendera alla som tycker om flexibilitet och variation att söka sig till en konsultroll. Det finns definitivt en stor efterfrågan på framförallt interimsjurister, men även andra branscher, där man som konsult kan få spännande utmaningar och dessutom lära sig en hel del nya saker på vägen. Jag hoppas verkligen att jag kan göra fler liknande uppdrag i framtiden!

Alice Zander är Talent Acquisition Manager på Legal Career och arbetar med juristrekrytering och onboarding av jurister. Vill du veta mer om Legal Career? Besök vår hemsida!

Dela

Blendow Publishing AB (556954-9628)

Elin Sörell

Account Manager

Sarah Berlin

Consultant Manager

Jonas Glädt

Chief Operating Officer

Bianca Säll

Recruiter & Marketing Manager