Vad är kompetensbaserad rekrytering?

En kompetensbaserad rekryteringsprocess strukturerar urvalet av kandidater på ett mer objektivt och standardiserat sätt, med fokus på att hitta kandidater med de nödvändiga kompetenserna och färdigheterna för att utföra jobbet på ett effektivt sätt.

Processen struktureras för att säkerställa att kandidaterna bedöms utifrån sin förmåga att utföra specifika arbetsuppgifter och inte baserat på andra faktorer, såsom kön, ålder eller bakgrund. Här är de vanliga stegen i en kompetensbaserad rekryteringsprocess:

  • Analys: Rekryteringsprocessen börjar med att identifiera vilka kompetenser som är nödvändiga för att utföra jobbet. Detta innebär att man undersöker de specifika arbetsuppgifterna, ansvarsområdena och de krav som ställs på den som ska utföra jobbet.
  • Kravprofil: Baserat på analysen upprättas en kravprofil som beskriver de nödvändiga kompetenserna och färdigheterna för att utföra arbetet på ett effektivt sätt. Det är viktigt att vara noggrann när kravprofilen upprättas för att säkerställa att det verkligen är dessa kompetenser som krävs.
  • Sourcing: Annonsen för jobbet riktas mot kandidater med de nödvändiga kompetenserna. Rekryterare kan söka efter kandidater som har specifika färdigheter eller erfarenheter på olika plattformar, inklusive LinkedIn och andra sociala nätverk.
  • Urval: Kandidaterna bedöms utifrån deras förmåga att uppfylla kraven i kravprofilen, exempelvis genom intervjuer, test och arbetsprov. Bedömningen görs med hjälp av standardiserade bedömningsmetoder och kandidaternas prestationer bedöms objektivt.
  • Bedömning: Kandidaterna bedöms baserat på sina prestationer och förmåga att uppfylla kraven i kravprofilen. Rekryterare kan använda poängsystem eller andra bedömningsmetoder för att jämföra kandidaternas kompetenser.
  • Slutgiltig bedömning: Rekryteraren gör en slutgiltig bedömning av kandidaterna baserat på deras förmåga att uppfylla kraven i kravprofilen. Kandidaternas referenser och tidigare prestationer beaktas också.
  • Anställning: Efter att den slutliga bedömningen har gjorts och en kandidat har valts, erbjuds hen jobbet och anställningsprocessen startar.

Alice Zander är Talent Acquisition Manager på Legal Career och arbetar med juristrekrytering och onboarding av jurister. Vill du veta mer om Legal Career? Besök vår hemsida!

Dela

Blendow Publishing AB (556954-9628)

Yaroslava Kudrina

Konsultchef

Jag tog juristexamen 2018 och har tidigare arbetat som konsult och bolagsjurist med inriktning mot allmän affärsjuridik, immaterialrätt, IT-rätt och bolagsrätt. Mina tidigare uppdrags- och arbetsgivare inkluderar flera välkända internationella företag, bland annat Reckitt Benckiser och Microsoft. Utöver att arbeta som jurist har jag också varit VD för ett uppstartsbolag och drivit en IT-byrå som specialiserar sig på att tillhandahålla IT/ IP-stöd till små företag i Norden.

Min passion är att främja företagstillväxt och lösa komplexa problem och jag är särskilt dedikerad när jag kan samarbeta med människor och stödja entreprenörskap. Jag är känd för att leverera pålitliga resultat och högklassig service till mina klienter. Jag engagerar mig också aktivt i olika initiativ som främjar kvinnligt entreprenörskap och stöder olika organisationer i detta syfte.

Missa inte ditt drömjobb!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få de senaste juristjobben, karriärtips och inbjudningar till exklusiva event.

Mathias Asp

Juristrekryterare

Jag tog juristexamen från Lunds universitet -91 och satt därefter ting i Varberg och arbetade några år på advokatbyrå. Den större delen av mitt yrkesliv har jag arbetat med försäkring, bland annat på SPP och Max Mathiessen.

Är bosatt i Halmstad och ansvarar för våra rekryteringar i västra och södra Sverige. Bland mina återkommande kunder finns bland annat Deloitte, Sergel, Litigate och Delphi. På fritiden spenderar jag tid med familjen och gillar resor, matlagning och löpning.

Carl Berg

Juristrekryterare och affärsområdesansvarig

Jag tog juristexamen från Stockholms universitet 2016 och har tidigare varit VD för ett uppstartsbolag, drivit VR-event och arbetat en hel del med ledarskap, rekrytering och affärsutveckling. Är sedan 2021 affärsområdesansvarig för Legal Career och har gjort rekryteringsuppdrag för bland annat Entercard, Ark Kapital, Optio Investment Partners, SD Worx och Allente.

Har ett stort intresse för klättring och skidåkning och spenderar min fritid på klippor i Stockholm, Bohuslän, Norge och kebnekaisefjällen. Åker helst skidor i Riksgränsen och Abisko, gärna i dåligt väder och på dålig snö!

Bianca Säll

Recruiter & Marketing Manager

Alice Zander

Talent Acquisition Manager

Jag har jobbat inom Blendow Group sedan 2021, först på BG Institute med kursverksamhet för jurister och därefter på Legal Career med rekrytering av jurister. Min utbildning har jag från Försvarshögskolan, där jag tog examen i statsvetenskap med inriktning krishantering och säkerhet 2022.

Som Talent Acquisition Manager har jag gjort rekryteringsuppdrag för företag inom såväl finansbranschen som mediebranschen och älskar att bygga långsiktiga relationer med både kunder och kandidater.

Mitt intresse för människor speglar sig också i mitt största fritidsintresse: att vara gruppträningsinstruktör! Att träna och utvecklas tillsammans med andra är otroligt kul och gör att jag har mer energi till allt annat i livet.

☎️0720709767
✉️alice.zander@legalcareer.se