Biträdande jurist med inriktning mot konkursförvaltning till Merino Advokatbyrå

Är du en strävsam jurist med ett genuint intresse för obeståndsrätt i allmänhet och konkursförvaltning i synnerhet? Välkommen till Merino Advokatbyrå

Om Merino Advokatbyrå

Merino Advokatbyrå är en affärsjuridisk advokatbyrå inriktad mot att hjälpa företag i ekonomiska svårigheter samt ge rådgivning till klienter som agerar i en finansiellt ansträngd miljö.

Vi ser vår roll som företagare och strävar efter att bedriva en konkurrenskraftigt lönsam verksamhet för att kunna investera i våra medarbetare och främja en positiv utveckling inom advokatyrket, vilket i sin tur gynnar ett stabilt näringsliv och samhälle på lång sikt.

Som medarbetare hos oss på Merino Advokatbyrå har du goda förutsättningar att utvecklas till din fulla potential. Vi har skapat en arbetsplats där varje individ spelar en avgörande roll för företagets framgång.

Vi erbjuder dig en möjlighet att bli en del av ett team som präglas av professionalitet, hårt arbete och stort ansvarstagande.

Om rollen

Som biträdande jurist hos oss kommer du huvudsakligen arbeta i våra obeståndsärenden. Du kommer ansvara för att driva dina tilldelade ärenden framåt på ett lönsamt och effektivt sätt.

I takt med ökad senioritet kommer du förväntas arbeta alltmer självständigt, även om det kommer finnas möjlighet att få stöd av mer seniora kollegor när det behövs. Du behöver därför vara beredd på att utmana dig själv, vara nyfiken och beslutsinriktad.

För att kunna arbeta lönsamt och uppnå balans i din vardag kommer du löpande behöva utvärdera och förbättra dina arbetsmetoder. Hos oss kommer du bl. a ha möjlighet att (och förväntas) delegera uppgifter till rätt kompetensnivå i organisationen.

Vår målsättning är att du på sikt kommer bli en självständig advokat och konkursförvaltare. Du kommer få tillgång till coaching av seniora medarbetare samt resurser från byrån i syfte att bygga din yrkesperson och ditt eget nätverk. Hos oss får du även tidig inblick i verksamhetens affärsmässiga delar, såsom strategisk affärsutveckling av advokatbyrå.

Om dig

För den här tjänsten behöver du svensk juristexamen och 1-2 års erfarenhet av konkurshandläggning på advokatbyrå. Du behöver kunna jobba på ett strukturerat sätt samt självständigt driva ärenden framåt.

Övriga egenskaper som värdesätts högt är noggrannhet, ansvarstagande och en vilja att ta sig an utmanande och komplicerade uppgifter.

Vidare tror vi du har en ödmjuk framtoning, god social kompetens och god samarbetsförmåga samt att du trivs i en roll där du behöver kunna hantera många ärenden parallellt.

Ansökan

I den här rekryteringsprocessen samarbetar Merino Advokatbyrå med Legal Career. För att ansöka, skicka in ditt CV och kontaktuppgifter. Legal Career använder sig inte av personligt brev i denna rekrytering. Om din profil uppfyller våra krav kommer vi kontakta dig för en inledande telefonintervju. Vi intervjuar och presenterar kandidater löpande och rekryteringen avslutas när vi hittat rätt kandidat.

För frågor kring processen, kontakta ansvarig rekryterare Bianca Säll, bianca.sall@legalcareer.se.

KONTAKT

Bianca Säll
Recruiter & Marketing Manager
bianca.sall@legalcareer.se

Dela

ANSÖKAN

Ansök enkelt till tjänsten här.
  Blendow Publishing AB (556954-9628)

  Elin Sörell

  Account Manager

  Sarah Berlin

  Consultant Manager

  Jonas Glädt

  Chief Operating Officer

  Missa inte ditt drömjobb!

  Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få de senaste juristjobben, karriärtips och inbjudningar till exklusiva event.

  Bianca Säll

  Recruiter & Marketing Manager