Så lyckas du med nästa rekrytering

Upprätta en tydlig plan

Utan intern samsyn på praktiska detaljer som tidsramar och arbetsfördelning kan processen medföra onödig stress för de inblandade, vilket i sin tur kan göra att viktiga kandidater faller bort eller missas. Börja därför med att formulera tydliga förväntningar inte bara på på kandidaten, utan även på rekryteringsprocessen och resultatet.

Kommunicera och strukturera

Gör en ordentlig plan för hur rekryteringsprocessen ska gå till, vem som ska göra vad, vilka deadlines vilka uppgifter har och kom ihåg att dokumentera allt noggrant. I renodlade rekryteringsverktyg som TeamTailor finns bra funktioner för att hantera rekryteringsprocesser med många inblandade. Men mer generella projekthanteringsverktyg som Trello kan vara bättre för det förberedande arbetet. Glöm inte att ni hanterar personuppgifter och att ni måste följa GDPR! 

Våga be om hjälp!

Alla kan inte vara experter på allt. Om du är osäker på en kompetens, ett krav eller något annat som rör processen eller en kandidat, be om hjälp! Det kanske en rekryteringsfirma som är specialiserad på just den roll ni rekryterar för? Även om ni gör själva rekryteringen själva kan en bra rekryteringspartner bidra med kandidater, rådgivning eller interimslösningar om er ordinarie process drar ut på tiden. Har ni många sökande kan den initiala screeningen med telefonintervjuer ta lång tid, och även här kan en rekryteringspartner hjälpa er effektevisera processen. 

On-Boarding 

Anställningsavtalet är signerat och klart, vad händer nu? Nu börjar kanske den viktigaste delen av rekryteringsprocessen. Genom ett välstrukturerat och genomtänkt onboardingprogram säkerställer ni att er nya kollega snabbt kommer in i sina arbetsuppgifter och i arbetslaget. Kom ihåg att göra regelbundna uppföljningar där ni stämmer av hur väl den rekryterades förväntningar har uppfyllts och vice versa. Det här arbetet är otrolig viktigt, inte bara för den nyanställdes välbefinnande utan också för att minska personalomsättningen och öka produktiviteten. 

Vill du veta mer om juristrekrytering? Kontakta Legal Careers juristrekryterare på info@legalcareer.se eller 0790633464 eller läs mer på vår hemsida!

Dela

Blendow Publishing AB (556954-9628)

Yaroslava Kudrina

Konsultchef

Jag tog juristexamen 2018 och har tidigare arbetat som konsult och bolagsjurist med inriktning mot allmän affärsjuridik, immaterialrätt, IT-rätt och bolagsrätt. Mina tidigare uppdrags- och arbetsgivare inkluderar flera välkända internationella företag, bland annat Reckitt Benckiser och Microsoft. Utöver att arbeta som jurist har jag också varit VD för ett uppstartsbolag och drivit en IT-byrå som specialiserar sig på att tillhandahålla IT/ IP-stöd till små företag i Norden.

Min passion är att främja företagstillväxt och lösa komplexa problem och jag är särskilt dedikerad när jag kan samarbeta med människor och stödja entreprenörskap. Jag är känd för att leverera pålitliga resultat och högklassig service till mina klienter. Jag engagerar mig också aktivt i olika initiativ som främjar kvinnligt entreprenörskap och stöder olika organisationer i detta syfte.

Missa inte ditt drömjobb!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få de senaste juristjobben, karriärtips och inbjudningar till exklusiva event.

Mathias Asp

Juristrekryterare

Jag tog juristexamen från Lunds universitet -91 och satt därefter ting i Varberg och arbetade några år på advokatbyrå. Den större delen av mitt yrkesliv har jag arbetat med försäkring, bland annat på SPP och Max Mathiessen.

Är bosatt i Halmstad och ansvarar för våra rekryteringar i västra och södra Sverige. Bland mina återkommande kunder finns bland annat Deloitte, Sergel, Litigate och Delphi. På fritiden spenderar jag tid med familjen och gillar resor, matlagning och löpning.

Carl Berg

Juristrekryterare och affärsområdesansvarig

Jag tog juristexamen från Stockholms universitet 2016 och har tidigare varit VD för ett uppstartsbolag, drivit VR-event och arbetat en hel del med ledarskap, rekrytering och affärsutveckling. Är sedan 2021 affärsområdesansvarig för Legal Career och har gjort rekryteringsuppdrag för bland annat Entercard, Ark Kapital, Optio Investment Partners, SD Worx och Allente.

Har ett stort intresse för klättring och skidåkning och spenderar min fritid på klippor i Stockholm, Bohuslän, Norge och kebnekaisefjällen. Åker helst skidor i Riksgränsen och Abisko, gärna i dåligt väder och på dålig snö!

Bianca Säll

Researcher & Marketing Manager

Alice Zander

Talent Acquisition Manager

Jag har jobbat inom Blendow Group sedan 2021, först på BG Institute med kursverksamhet för jurister och därefter på Legal Career med rekrytering av jurister. Min utbildning har jag från Försvarshögskolan, där jag tog examen i statsvetenskap med inriktning krishantering och säkerhet 2022.

Som Talent Acquisition Manager har jag gjort rekryteringsuppdrag för företag inom såväl finansbranschen som mediebranschen och älskar att bygga långsiktiga relationer med både kunder och kandidater.

Mitt intresse för människor speglar sig också i mitt största fritidsintresse: att vara gruppträningsinstruktör! Att träna och utvecklas tillsammans med andra är otroligt kul och gör att jag har mer energi till allt annat i livet.

☎️0720709767
✉️alice.zander@legalcareer.se