Så gör du ett bra intryck på nästa anställningsintervju!

Nervös, spänd och obekväm – när du egentligen vill framstå som lugn, sympatisk och driven? Det är inte helt lätt att bli utfrågad och samtidigt sälja in sig själv. Men övning ger färdighet och ju fler intervjuer du går på, desto mer vana får du.

Det finns också många tips och tricks för hur du blir bättre på att gå på en anställningsintervju. Vare sig du är en senior och erfaren jurist som har stenkoll på hur man ska agera under en intervju, eller om du är nyexaminerad, så kan det vara fördelaktigt att påminnas om hur man som kandidat ger ett så bra intryck som möjligt vid ett första möte. Här är några  tips!

  • Det är okej att vara nervös, men försök vara i stunden och lyssna in den eller de som håller i intervjun. Ett sätt att visa detta på kan vara ögonkontakt och ett engagerat men lugnt kroppsspråk.
  • Det är viktigt att visa och vara tydlig med att du verkligen vill ha jobbet. I dina svar kan du betona att du är motiverad att ta dig an ett nytt uppdrag och vill vara en del av arbetsplatsen. Det handlar om att hitta balansen mellan att du vet ditt eget värde på arbetsmarknaden och att du är ödmjuk inför det förtroende som arbetsgivaren ger dig i det fall de väljer att anställa dig.
  • För att kunna signalera ett lugn, är det alltid bra att förbereda sig; det gäller alltifrån resväg till intervjun till frågor du har om arbetsgivaren eller tjänsten. Försök räkna ut vilka frågor du tror kommer att dyka upp och fundera över svaren.
  • Försök ge ärliga men balanserade svar. Vissa frågor som arbetsgivare ställer vill de inte ha ett ”perfekt” svar på. Två exempel på oärliga svar som arbetsgivaren kommer att se igenom är att ”jag har inga svagheter” eller ”jag blir aldrig stressad”. Detta kommer att signalera att du har dålig självinsikt eller rentav är beredd att säga vad som helst för att få jobbet.
  • Tänk långsiktigt! Den bilden du förmedlar av dig själv ska ligga till grund för arbetsgivarens beslut att anställa dig. Så låtsas inte vara någon annan, för det gynnar varken dig eller arbetsgivaren i slutändan.

Dela

Blendow Publishing AB (556954-9628)

Yaroslava Kudrina

Konsultchef

Jag tog juristexamen 2018 och har tidigare arbetat som konsult och bolagsjurist med inriktning mot allmän affärsjuridik, immaterialrätt, IT-rätt och bolagsrätt. Mina tidigare uppdrags- och arbetsgivare inkluderar flera välkända internationella företag, bland annat Reckitt Benckiser och Microsoft. Utöver att arbeta som jurist har jag också varit VD för ett uppstartsbolag och drivit en IT-byrå som specialiserar sig på att tillhandahålla IT/ IP-stöd till små företag i Norden.

Min passion är att främja företagstillväxt och lösa komplexa problem och jag är särskilt dedikerad när jag kan samarbeta med människor och stödja entreprenörskap. Jag är känd för att leverera pålitliga resultat och högklassig service till mina klienter. Jag engagerar mig också aktivt i olika initiativ som främjar kvinnligt entreprenörskap och stöder olika organisationer i detta syfte.

Missa inte ditt drömjobb!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få de senaste juristjobben, karriärtips och inbjudningar till exklusiva event.

Mathias Asp

Juristrekryterare

Jag tog juristexamen från Lunds universitet -91 och satt därefter ting i Varberg och arbetade några år på advokatbyrå. Den större delen av mitt yrkesliv har jag arbetat med försäkring, bland annat på SPP och Max Mathiessen.

Är bosatt i Halmstad och ansvarar för våra rekryteringar i västra och södra Sverige. Bland mina återkommande kunder finns bland annat Deloitte, Sergel, Litigate och Delphi. På fritiden spenderar jag tid med familjen och gillar resor, matlagning och löpning.

Carl Berg

Juristrekryterare och affärsområdesansvarig

Jag tog juristexamen från Stockholms universitet 2016 och har tidigare varit VD för ett uppstartsbolag, drivit VR-event och arbetat en hel del med ledarskap, rekrytering och affärsutveckling. Är sedan 2021 affärsområdesansvarig för Legal Career och har gjort rekryteringsuppdrag för bland annat Entercard, Ark Kapital, Optio Investment Partners, SD Worx och Allente.

Har ett stort intresse för klättring och skidåkning och spenderar min fritid på klippor i Stockholm, Bohuslän, Norge och kebnekaisefjällen. Åker helst skidor i Riksgränsen och Abisko, gärna i dåligt väder och på dålig snö!

Bianca Säll

Recruiter & Marketing Manager

Alice Zander

Talent Acquisition Manager

Jag har jobbat inom Blendow Group sedan 2021, först på BG Institute med kursverksamhet för jurister och därefter på Legal Career med rekrytering av jurister. Min utbildning har jag från Försvarshögskolan, där jag tog examen i statsvetenskap med inriktning krishantering och säkerhet 2022.

Som Talent Acquisition Manager har jag gjort rekryteringsuppdrag för företag inom såväl finansbranschen som mediebranschen och älskar att bygga långsiktiga relationer med både kunder och kandidater.

Mitt intresse för människor speglar sig också i mitt största fritidsintresse: att vara gruppträningsinstruktör! Att träna och utvecklas tillsammans med andra är otroligt kul och gör att jag har mer energi till allt annat i livet.

☎️0720709767
✉️alice.zander@legalcareer.se