Så blir du en attraktiv arbetsgivare för jurister

Vilka associationer som görs till ett företags roll som arbetsgivare kan göra stor skillnad för hur lätt eller svårt det är att attrahera talanger. Därför är det viktigt att aktivt bygga ett starkt varumärke inte bara genom det traditionella försäljnings- och marknadsarbetet. Detta kallas employer branding och blir allt viktigare i takt med att konkurrensen om de bästa juristerna ökar. 

Stor karriärmedvetenhet bland jurister

Det finns en stor karriärmedvetenhet hos jurister och de väljer sina arbetsgivare, tjänster och villkor noga. Vi vet till exempel att många jurister idag värderar work-life balance högt, samtidigt som detta traditionellt sett inte varit förknippat med juristyrket. Därför tillkommer högre krav på arbetsgivare att konsekvent och under lång tid skapa goda associationer till företaget, dess policys, företagskultur och medarbetare. 

Nya medarbetare viktiga ambassadörer

Att skapa trygghet och tydlighet i organisationen tar tid och måste ske på flera nivåer. Men så länge det finns ett konsekvent och sympatiskt sätt att kommunicera och bemöta människor samtidigt som det finns en tydlig struktur byggs varumärket upp och får positiva associationer successivt. Här spelar nya medarbetare en viktig roll. De är viktiga ambassadörer för företagets employer brand som kan hjälpa eller stjälpa, beroende på deras uppfattning om arbetsplatsen.

Därför är det viktigt att ha en strukturerad onboarding för nyanställda: gör alla nödvändiga förberedelser i god tid, ge medarbetaren tydliga instruktioner och se framför allt till att skapa en positiv och inkluderande stämning på arbetsplatsen. Kom ihåg att inhyrda juristkonsulter också är viktiga ambassadörer och ofta behöver samma strukturerade onboarding som en ny medarbetare. 

Marknadsföring i sociala medier

För att ytterligare marknadsföra ert employer brand kan ni till exempel intervjua medarbetare som får berätta vad de tycker är bäst med arbetsplatsen. Kanske genomför ni roliga aktiviteter tillsammans, eller så har ni andra bra förmåner ni vill framhålla? Medarbetarberättelser i form av artiklar, videor eller inlägg på sociala medier är ett bra sätt att nå ut med ert budskap, men det gäller också att ha koll på vilken målgrupp ni ska rikta er mot, vilka vill ni nå och vilka som är era potentiella kandidater. 

Alice Zander är Talent Acquisition Manager på Legal Career och arbetar med juristrekrytering och onboarding av jurister. Vill du veta mer om Legal Career? Besök vår hemsida!

Dela

Blendow Publishing AB (556954-9628)

Yaroslava Kudrina

Konsultchef

Jag tog juristexamen 2018 och har tidigare arbetat som konsult och bolagsjurist med inriktning mot allmän affärsjuridik, immaterialrätt, IT-rätt och bolagsrätt. Mina tidigare uppdrags- och arbetsgivare inkluderar flera välkända internationella företag, bland annat Reckitt Benckiser och Microsoft. Utöver att arbeta som jurist har jag också varit VD för ett uppstartsbolag och drivit en IT-byrå som specialiserar sig på att tillhandahålla IT/ IP-stöd till små företag i Norden.

Min passion är att främja företagstillväxt och lösa komplexa problem och jag är särskilt dedikerad när jag kan samarbeta med människor och stödja entreprenörskap. Jag är känd för att leverera pålitliga resultat och högklassig service till mina klienter. Jag engagerar mig också aktivt i olika initiativ som främjar kvinnligt entreprenörskap och stöder olika organisationer i detta syfte.

Missa inte ditt drömjobb!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få de senaste juristjobben, karriärtips och inbjudningar till exklusiva event.

Mathias Asp

Juristrekryterare

Jag tog juristexamen från Lunds universitet -91 och satt därefter ting i Varberg och arbetade några år på advokatbyrå. Den större delen av mitt yrkesliv har jag arbetat med försäkring, bland annat på SPP och Max Mathiessen.

Är bosatt i Halmstad och ansvarar för våra rekryteringar i västra och södra Sverige. Bland mina återkommande kunder finns bland annat Deloitte, Sergel, Litigate och Delphi. På fritiden spenderar jag tid med familjen och gillar resor, matlagning och löpning.

Carl Berg

Juristrekryterare och affärsområdesansvarig

Jag tog juristexamen från Stockholms universitet 2016 och har tidigare varit VD för ett uppstartsbolag, drivit VR-event och arbetat en hel del med ledarskap, rekrytering och affärsutveckling. Är sedan 2021 affärsområdesansvarig för Legal Career och har gjort rekryteringsuppdrag för bland annat Entercard, Ark Kapital, Optio Investment Partners, SD Worx och Allente.

Har ett stort intresse för klättring och skidåkning och spenderar min fritid på klippor i Stockholm, Bohuslän, Norge och kebnekaisefjällen. Åker helst skidor i Riksgränsen och Abisko, gärna i dåligt väder och på dålig snö!

Bianca Säll

Researcher & Marketing Manager

Alice Zander

Talent Acquisition Manager

Jag har jobbat inom Blendow Group sedan 2021, först på BG Institute med kursverksamhet för jurister och därefter på Legal Career med rekrytering av jurister. Min utbildning har jag från Försvarshögskolan, där jag tog examen i statsvetenskap med inriktning krishantering och säkerhet 2022.

Som Talent Acquisition Manager har jag gjort rekryteringsuppdrag för företag inom såväl finansbranschen som mediebranschen och älskar att bygga långsiktiga relationer med både kunder och kandidater.

Mitt intresse för människor speglar sig också i mitt största fritidsintresse: att vara gruppträningsinstruktör! Att träna och utvecklas tillsammans med andra är otroligt kul och gör att jag har mer energi till allt annat i livet.

☎️0720709767
✉️alice.zander@legalcareer.se