Så attraherar ni nya medarbetare!

Att attrahera och behålla högpresterande medarbetare är en av de viktigaste faktorerna för att lyckas i dagens konkurrensutsatta affärsvärld. Inte minst gäller detta vid rekrytering av jurister, särskilt för advokatbyråer där konkurrensen om klienterna är stor.

Så hur kan företag bäst locka till sig de bästa kandidaterna i sina rekryteringsprocesser? Här följer några tips för att attrahera talanger till ditt företag!

Utveckla ett starkt arbetsgivarvarumärke

Ett starkt arbetsgivarvarumärke kan hjälpa företaget att sticka ut i konkurrensen och attrahera de mest begåvade talangerna. Detta kan uppnås genom att skapa en positiv företagskultur, erbjuda konkurrenskraftiga förmåner och löner, investera i anställdas utbildning och utveckling och genom att ha tydliga mål och visioner för företaget.

Använd sociala medier

Använd sociala medier för att marknadsföra företaget och bygga varumärkesmedvetenhet. LinkedIn, Facebook och Twitter kan användas för att dela företagets historia, vision, kultur och arbetsmiljö. Sociala medier kan också användas för att annonsera lediga jobb och engagera med potentiella kandidater.

Skapa en attraktiv rekryteringsprocess

Rekryteringsprocessen kan också bidra till att locka till sig talanger. Skapa en smidig och användarvänlig rekryteringsprocess, inklusive en enkel ansökningsprocess och användarvänliga verktyg för att underlätta kommunikationen mellan företaget och kandidaterna. Se till att alla kandidater behandlas professionellt och med respekt genom hela processen.

Visa hur företaget kan bidra till kandidaternas karriärutveckling

En viktig faktor för att attrahera talanger är att visa hur företaget kan bidra till kandidaternas karriärutveckling. Talanger vill arbeta för företag som kan ge dem möjligheter att växa och utvecklas inom sina yrken. Var tydlig med vilka karriärmöjligheter som finns tillgängliga inom företaget och hur de kan uppnås.

Erbjud flexibla arbetsarrangemang

Ett växande antal kandidater söker efter flexibla arbetsarrangemang. Erbjud alternativ som flexibla arbetstider, möjligheten att arbeta från hemmet eller att arbeta deltid. Detta kan också bidra till att öka mångfalden bland anställda och hjälpa till att attrahera en bredare talangpool.

Alice Zander är Talent Acquisition Manager på Legal Career och arbetar med juristrekrytering och onboarding av jurister. Vill du veta mer om Legal Career? Besök vår hemsida!

Dela

Blendow Publishing AB (556954-9628)

Yaroslava Kudrina

Konsultchef

Jag tog juristexamen 2018 och har tidigare arbetat som konsult och bolagsjurist med inriktning mot allmän affärsjuridik, immaterialrätt, IT-rätt och bolagsrätt. Mina tidigare uppdrags- och arbetsgivare inkluderar flera välkända internationella företag, bland annat Reckitt Benckiser och Microsoft. Utöver att arbeta som jurist har jag också varit VD för ett uppstartsbolag och drivit en IT-byrå som specialiserar sig på att tillhandahålla IT/ IP-stöd till små företag i Norden.

Min passion är att främja företagstillväxt och lösa komplexa problem och jag är särskilt dedikerad när jag kan samarbeta med människor och stödja entreprenörskap. Jag är känd för att leverera pålitliga resultat och högklassig service till mina klienter. Jag engagerar mig också aktivt i olika initiativ som främjar kvinnligt entreprenörskap och stöder olika organisationer i detta syfte.

Missa inte ditt drömjobb!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få de senaste juristjobben, karriärtips och inbjudningar till exklusiva event.

Mathias Asp

Juristrekryterare

Jag tog juristexamen från Lunds universitet -91 och satt därefter ting i Varberg och arbetade några år på advokatbyrå. Den större delen av mitt yrkesliv har jag arbetat med försäkring, bland annat på SPP och Max Mathiessen.

Är bosatt i Halmstad och ansvarar för våra rekryteringar i västra och södra Sverige. Bland mina återkommande kunder finns bland annat Deloitte, Sergel, Litigate och Delphi. På fritiden spenderar jag tid med familjen och gillar resor, matlagning och löpning.

Carl Berg

Juristrekryterare och affärsområdesansvarig

Jag tog juristexamen från Stockholms universitet 2016 och har tidigare varit VD för ett uppstartsbolag, drivit VR-event och arbetat en hel del med ledarskap, rekrytering och affärsutveckling. Är sedan 2021 affärsområdesansvarig för Legal Career och har gjort rekryteringsuppdrag för bland annat Entercard, Ark Kapital, Optio Investment Partners, SD Worx och Allente.

Har ett stort intresse för klättring och skidåkning och spenderar min fritid på klippor i Stockholm, Bohuslän, Norge och kebnekaisefjällen. Åker helst skidor i Riksgränsen och Abisko, gärna i dåligt väder och på dålig snö!

Bianca Säll

Recruiter & Marketing Manager

Alice Zander

Talent Acquisition Manager

Jag har jobbat inom Blendow Group sedan 2021, först på BG Institute med kursverksamhet för jurister och därefter på Legal Career med rekrytering av jurister. Min utbildning har jag från Försvarshögskolan, där jag tog examen i statsvetenskap med inriktning krishantering och säkerhet 2022.

Som Talent Acquisition Manager har jag gjort rekryteringsuppdrag för företag inom såväl finansbranschen som mediebranschen och älskar att bygga långsiktiga relationer med både kunder och kandidater.

Mitt intresse för människor speglar sig också i mitt största fritidsintresse: att vara gruppträningsinstruktör! Att träna och utvecklas tillsammans med andra är otroligt kul och gör att jag har mer energi till allt annat i livet.

☎️0720709767
✉️alice.zander@legalcareer.se