Löneförhandlingstips för jurister – så ökar du dina chanser till en rättvis lön

Löneförhandlingen, det där obekväma samtalet som många bävar inför, är en oundviklig del av både rekryteringsprocessen och yrkeslivet. Men med enkla tekniker kan du lättare få igenom dina krav och undvika en orättvis lönesättning.

Här ger vi dig tillsammans med Carl Berg, juristrekryterare på Legal Career, några av våra bästa löneförhandlingstips för jurister.

Så förbereder du dig inför löneförhandlingen

För att förhandla om lön och förmåner på bästa sätt är det viktigt att förbereda sig väl. För det första bör du göra lite research om vad lönenivåerna ligger på för din tjänst och erfarenhet inom branschen. Detta kan hjälpa dig att fastställa en rimlig lön som du kan förhandla om.

–  Samla gärna dina argument för varför du förtjänar en högre lön. Detta kan inkludera din erfarenhet, kompetens och tidigare prestationer. Ju bättre du kan argumentera för din högre lön, desto större chans har du att få vad du vill ha. Utöver det kan du fundera på vad du vill ha för förmåner och flexibilitet i arbetet. Att ha en tydlig lista över dina önskemål kan hjälpa dig att förhandla om ett mer komplett lönepaket, säger Carl Berg.

Glöm inte alternativa värden

Men tänk också på att månadslönen inte är allt, och att det ofta finns alternativa värden att förhandla om.

– Som juristrekryterare har jag sett en trend av att kandidater i stor utsträckning väljer till exempel bättre work-life balance och mer hybridarbete framför någon tusenlapp mer i månaden. Fundera över vad som är viktigt i din vardag och tänk på alternativa lösningar om du inte får igenom ditt lönekrav, säger Carl.

Effektiv argumentation

När du väl sitter ner för att förhandla om lön och förmåner är det viktigt att använda rätt tekniker för att maximera dina chanser att få det du vill ha. Börja förhandlingarna på en högre nivå än vad du egentligen förväntar dig. Detta ger dig utrymme att ge efter om arbetsgivaren sänker erbjudandet. Men tänk på att  detta inte alltid detta klokt i en rekryteringsprocess eftersom det kan göra att du exkluderas ur processen i ett tidigt skede. 

– Fokusera på att beskriva vad du kan göra för företaget och hur din erfarenhet och kompetens kommer bidra eller redan har bidragit till organisationen sedan förra lönerevisionen. Det är oftast bättre än att argumentera med utgångspunkt i hur lönen förhåller sig till snittlönerna i branschen. I en del organisationer ses juristen mer som en kostnad än en tillgång, då är det extra viktigt att tydliggöra vilket ekonomiskt värde man som jurist faktiskt bidrar med, säger Carl.

Förhandlingstekniken ofta viktigare än argumenten

Förutom själva innehållet i dina argument spelar det stor roll hur du framför dem.

– Att använda en lugn och vänlig ton skapar en positiv och produktiv förhandlingsmiljö. Var tydlig och konkret i dina argument och undvika att bli för defensiv eller aggressiv! Om du samtidigt visar förståelse för arbetsgivarens perspektiv och ekonomiska begränsningar ger du intrycket av att du är villig att samarbeta och hitta en lösning som fungerar för båda parter, säger Carl.

Legal Career rekryterar jurister och tillhandahåller interimslösningar för företag, myndigheter och andra organisationer. Vill du komma i kontakt med oss eller få fler tips på hur du kan löneförhandla effektivt? Skicka ett mail till info@legalcareer.se eller hör av dig till Carl Berg på 0790633464, 

Dela

Blendow Publishing AB (556954-9628)

Yaroslava Kudrina

Konsultchef

Jag tog juristexamen 2018 och har tidigare arbetat som konsult och bolagsjurist med inriktning mot allmän affärsjuridik, immaterialrätt, IT-rätt och bolagsrätt. Mina tidigare uppdrags- och arbetsgivare inkluderar flera välkända internationella företag, bland annat Reckitt Benckiser och Microsoft. Utöver att arbeta som jurist har jag också varit VD för ett uppstartsbolag och drivit en IT-byrå som specialiserar sig på att tillhandahålla IT/ IP-stöd till små företag i Norden.

Min passion är att främja företagstillväxt och lösa komplexa problem och jag är särskilt dedikerad när jag kan samarbeta med människor och stödja entreprenörskap. Jag är känd för att leverera pålitliga resultat och högklassig service till mina klienter. Jag engagerar mig också aktivt i olika initiativ som främjar kvinnligt entreprenörskap och stöder olika organisationer i detta syfte.

Missa inte ditt drömjobb!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få de senaste juristjobben, karriärtips och inbjudningar till exklusiva event.

Mathias Asp

Juristrekryterare

Jag tog juristexamen från Lunds universitet -91 och satt därefter ting i Varberg och arbetade några år på advokatbyrå. Den större delen av mitt yrkesliv har jag arbetat med försäkring, bland annat på SPP och Max Mathiessen.

Är bosatt i Halmstad och ansvarar för våra rekryteringar i västra och södra Sverige. Bland mina återkommande kunder finns bland annat Deloitte, Sergel, Litigate och Delphi. På fritiden spenderar jag tid med familjen och gillar resor, matlagning och löpning.

Carl Berg

Juristrekryterare och affärsområdesansvarig

Jag tog juristexamen från Stockholms universitet 2016 och har tidigare varit VD för ett uppstartsbolag, drivit VR-event och arbetat en hel del med ledarskap, rekrytering och affärsutveckling. Är sedan 2021 affärsområdesansvarig för Legal Career och har gjort rekryteringsuppdrag för bland annat Entercard, Ark Kapital, Optio Investment Partners, SD Worx och Allente.

Har ett stort intresse för klättring och skidåkning och spenderar min fritid på klippor i Stockholm, Bohuslän, Norge och kebnekaisefjällen. Åker helst skidor i Riksgränsen och Abisko, gärna i dåligt väder och på dålig snö!

Bianca Säll

Recruiter & Marketing Manager

Alice Zander

Talent Acquisition Manager

Jag har jobbat inom Blendow Group sedan 2021, först på BG Institute med kursverksamhet för jurister och därefter på Legal Career med rekrytering av jurister. Min utbildning har jag från Försvarshögskolan, där jag tog examen i statsvetenskap med inriktning krishantering och säkerhet 2022.

Som Talent Acquisition Manager har jag gjort rekryteringsuppdrag för företag inom såväl finansbranschen som mediebranschen och älskar att bygga långsiktiga relationer med både kunder och kandidater.

Mitt intresse för människor speglar sig också i mitt största fritidsintresse: att vara gruppträningsinstruktör! Att träna och utvecklas tillsammans med andra är otroligt kul och gör att jag har mer energi till allt annat i livet.

☎️0720709767
✉️alice.zander@legalcareer.se