Juristers utmaningar och möjligheter

Det har minst sagt varit ett omvälvande år – och än är det inte slut. Ett krig i Sveriges absoluta närområde och den släpande effekten av pandemiåren verkar nu leda oss in i en lågkonjunktur. Den höga rörlighet vi såg på arbetsmarknaden under förra året börjar avta, och konkurrensen om de bästa juristerna kan bli ännu hårdare.

När en kris avlöser en annan kan det kännas svårt att fatta långsiktiga beslut. Men som beslutsfattare gäller det att försöka skapa stabilitet även när omvärlden är i gungning, och i sådana tider blir behovet av kunniga och kompetenta medarbetare ännu större. Att ha ett proaktivt och effektivt legalarbete blir också extra viktigt när det som tidigare kanske avfärdades som avlägsna risker faktiskt börjar realiseras. Men samtidigt som behovet av juridisk kompetens ökar medför lågkonjunkturen att det blir mer trögrörligt på arbetsmarknaden.

Var tredje juristrekrytering görs av rekryteringsfirma

Att rekrytering är svårt är ingen nyhet. Förutom att förstå vilken kompetens och personlighet som behövs för rollen måste den som rekryterar bedöma hur väl de sökande motsvarar förväntningarna. Intervjuer, tester och referenstagning är några av de verktyg som används för att avgöra hur kandidaten kommer att prestera och fungera på arbetsplatsen.

De flesta större företag har idag egna HR-specialister, strukturerade rekryteringsprocesser och arbetsmetoder för att välja rätt kandidat. Trots det har företagen svårt att rekrytera jurister. Detta syns inte minst i platsannonsstatistiken: nästan var tredje juristrekrytering de senaste 12 månaderna gjordes av en rekryteringsfirma eller bemanningsföretag (källa:Oxojobs). Så vad beror det på?

Kandidatanskaffning den största utmaningen

Den största utmaningen verkar vara att få in kandidater till processen. Många företag vittnar om att de inte får in tillräckligt många ansökningar, eller att de ansökningar som kommer in inte uppfyller de krav som ställts upp i annonsen och kompetensprofilen. Ofta kan väldigt små förändringar i annonsens utformning, till exempel att välja svenska i stället för engelska som annonsspråk, göra stor skillnad i antal ansökningar som kommer in. Oavsett hur välformulerad platsannonsen är måste den dock nå ut till rätt personer, vilket kräver kunskap om branschen och tillgång till rätt kanaler. 

De bästa kandidaterna är sällan aktivt sökande

Men den främsta anledningen till att platsannonser ofta inte ger önskat resultat är att de bästa kandidaterna sällan är aktivt arbetssökande. Tvärtom trivs de i regel bra på sina arbetsplatser och har kanske inte ens funderat på att byta jobb. En duktig rekryterare måste därför dels kunna förmedla jobbmöjligheter som kandidaten inte annars skulle upptäckt, dels kunna presentera tjänster bättre än jobbannonsen. Detta kräver förståelse för rollen, branschen och rekryterarhantverket. Men den största utmaningen för många, redan hårt pressade chefsjurister och HR-avdelningar är att det är så tidskrävande.

Möjligheter för fristående rekryterare

Ytterligare en utmaning inför hösten och vintern är det förändrade ekonomiska läget för många potentiella kandidater. Förhöjda boendekostnader i kombination med ökande el-, drivmedel- och livsmedelspriser kan medföra att många som tidigare funderat på att byta jobb bestämmer sig för att inte göra det.

Ofta kan känslan av otrygghet kring att byta jobb minskas om det finns någon utomstående som guidar och stöttar kandidaten genom processen. En neutral part som försöker hjälpa och förstå kandidaten kan vara just det som behövs för att ett nytt jobb ska kännas som ett alternativ. En duktig rekryterare har en genuin vilja att skapa bra matchningar mellan kandidater och arbetsgivare och tar alltid hänsyn till båda parters intressen.

Funderar du på att byta jobb eller vill du ha hjälp med rekrytering? Kontakta Legal Careers juristrekryterare Carl Berg på mail eller 0790633464.

Dela

Blendow Publishing AB (556954-9628)

Yaroslava Kudrina

Konsultchef

Jag tog juristexamen 2018 och har tidigare arbetat som konsult och bolagsjurist med inriktning mot allmän affärsjuridik, immaterialrätt, IT-rätt och bolagsrätt. Mina tidigare uppdrags- och arbetsgivare inkluderar flera välkända internationella företag, bland annat Reckitt Benckiser och Microsoft. Utöver att arbeta som jurist har jag också varit VD för ett uppstartsbolag och drivit en IT-byrå som specialiserar sig på att tillhandahålla IT/ IP-stöd till små företag i Norden.

Min passion är att främja företagstillväxt och lösa komplexa problem och jag är särskilt dedikerad när jag kan samarbeta med människor och stödja entreprenörskap. Jag är känd för att leverera pålitliga resultat och högklassig service till mina klienter. Jag engagerar mig också aktivt i olika initiativ som främjar kvinnligt entreprenörskap och stöder olika organisationer i detta syfte.

Missa inte ditt drömjobb!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få de senaste juristjobben, karriärtips och inbjudningar till exklusiva event.

Mathias Asp

Juristrekryterare

Jag tog juristexamen från Lunds universitet -91 och satt därefter ting i Varberg och arbetade några år på advokatbyrå. Den större delen av mitt yrkesliv har jag arbetat med försäkring, bland annat på SPP och Max Mathiessen.

Är bosatt i Halmstad och ansvarar för våra rekryteringar i västra och södra Sverige. Bland mina återkommande kunder finns bland annat Deloitte, Sergel, Litigate och Delphi. På fritiden spenderar jag tid med familjen och gillar resor, matlagning och löpning.

Carl Berg

Juristrekryterare och affärsområdesansvarig

Jag tog juristexamen från Stockholms universitet 2016 och har tidigare varit VD för ett uppstartsbolag, drivit VR-event och arbetat en hel del med ledarskap, rekrytering och affärsutveckling. Är sedan 2021 affärsområdesansvarig för Legal Career och har gjort rekryteringsuppdrag för bland annat Entercard, Ark Kapital, Optio Investment Partners, SD Worx och Allente.

Har ett stort intresse för klättring och skidåkning och spenderar min fritid på klippor i Stockholm, Bohuslän, Norge och kebnekaisefjällen. Åker helst skidor i Riksgränsen och Abisko, gärna i dåligt väder och på dålig snö!

Bianca Säll

Researcher & Marketing Manager

Alice Zander

Talent Acquisition Manager

Jag har jobbat inom Blendow Group sedan 2021, först på BG Institute med kursverksamhet för jurister och därefter på Legal Career med rekrytering av jurister. Min utbildning har jag från Försvarshögskolan, där jag tog examen i statsvetenskap med inriktning krishantering och säkerhet 2022.

Som Talent Acquisition Manager har jag gjort rekryteringsuppdrag för företag inom såväl finansbranschen som mediebranschen och älskar att bygga långsiktiga relationer med både kunder och kandidater.

Mitt intresse för människor speglar sig också i mitt största fritidsintresse: att vara gruppträningsinstruktör! Att träna och utvecklas tillsammans med andra är otroligt kul och gör att jag har mer energi till allt annat i livet.

☎️0720709767
✉️alice.zander@legalcareer.se