Interimsjurist – en växande trend bland företag

I den snabbt föränderliga världen av företagsjuridik blir behovet av juridisk förstärkning alltmer påtagligt för bolagsjurister. Med begränsade företagsbudgetar och krävande tidsramar kan det bli en utmaning för jurister att hantera arbetsbelastningen ensamma.

I en tid då olika juridiska lösningar florerar, har intresset för den klassiska lösningen med en specialist på plats ökat bland medelstora och stora företag. Enligt Yaroslava Kudrina, konsultchef på Legal Career, är att ta in en juristkonsult oftast det bästa ett företag kan göra när de egna bolagsjuristerna behöver avlastning.

Interimsjurist som alternativ till advokatbyrå

När ett företag står inför beslutet om att anställa en interimsjurist eller ta hjälp av en advokatbyrå, ska valet grundas på grundas på organisationens specifika behov och ärendenas karaktär. För komplexa och omfattande juridiska frågor kan en advokatbyrå med sina breda resurser och spetskompetens ofta det enda alternativet. Vid tillfälliga arbetstoppar väljer många att hyra in en junior resurs från sin advokatbyrå, en så kallad secondmentlösning. Detta kan ofta vara en bra lösning, men många missar att undersöka andra möjligheter.

När det gäller mindre komplexa ärenden, kan en secondee från en advokatbyrå vara en praktisk resurs för att underlätta arbetsbördan. Men ofta blir kostnaden hög, särskilt i förhållande till resursens erfarenhet och kompetens. Därför är det i de flesta fallen interimsjuristen som utmärker sig som den mest effektiva lösningen för att proaktivt hantera och lösa företagets juridiska utmaningar, säger Yaroslava.

Konsultförmedlare mer effektivt

Att ta in en interimsjurist blir särskilt fördelaktigt för företag som strävar efter snabba och smidiga lösningar för sina juridiska angelägenheter. Men att själv hitta och ta in offerter från fristående konsulter kan vara både svårt och tidskrävande. Ett alternativ till detta är att kontakta en konsultförmedlare.

Vi på Legal Career säkerställer att företag får exakt den kompetens de behöver vid rätt tidpunkt. Med en imponerande stab av över 200 juristkonsulter och lång erfarenhet av komplexa interimsuppdrag och juristrekryteringar, garanterar vi att våra kunder får den professionella hjälp de behöver, säger Yaroslava.

Fördelar med att välja en interimsjurist

 • Kostnadsbesparingar
  En interimsjurist är en kostnadseffektiv lösning jämfört med advokatbyråer. Detta blir särskilt fördelaktigt för mindre projekt eller kortvariga uppdrag på 4–12 månader.
 • Specialiserad kompetens
  En interimsjurist har oftast lång erfarenhet och kan erbjuda djupgående specialiserad kompetens på ett specifikt område.
 • Flexibilitet och tillgänglighet
  Interimsjurister är kända för sin flexibilitet gällande arbetstider, omfattning och tillgänglighet. De kan anpassa sig efter företagets behov och tillhandahålla tjänster både på plats och på distans, vilket är både praktiskt och kostnadseffektivt.
 • Minskad byråkrati
  Att arbeta med en enskild jurist minskar byråkratin och underlättar kommunikationen. Det blir lättare att etablera och upprätthålla en direkt kommunikationslinje jämfört med större advokatbyråer.
 • Effektivitet och snabbare responstider
  Interimsjurister kan erbjuda snabbare svarstider och omedelbar tillgänglighet. Något som kan vara avgörande jämfört med större advokatbyråer där godkännande och processer kan ta längre tid.
 • Personligt engagemang
  Med färre klienter att hantera kan interimsjuristen erbjuda ett mer personligt engagemang och skräddarsydd service för varje klient.

Yaroslava Kudrina är konsultchef på Legal Career och förmedlar Interimsjurister till företag och myndigheter över hela Sverige. Legal Career är en del av Blendow Group. Vill du veta mer om hur vi kan hjälpa din organisation med interimslösningar och juristrekrytering? Boka ett möte eller skicka ett mail till Yaroslava.

Dela

Blendow Publishing AB (556954-9628)

Yaroslava Kudrina

Konsultchef

Jag tog juristexamen 2018 och har tidigare arbetat som konsult och bolagsjurist med inriktning mot allmän affärsjuridik, immaterialrätt, IT-rätt och bolagsrätt. Mina tidigare uppdrags- och arbetsgivare inkluderar flera välkända internationella företag, bland annat Reckitt Benckiser och Microsoft. Utöver att arbeta som jurist har jag också varit VD för ett uppstartsbolag och drivit en IT-byrå som specialiserar sig på att tillhandahålla IT/ IP-stöd till små företag i Norden.

Min passion är att främja företagstillväxt och lösa komplexa problem och jag är särskilt dedikerad när jag kan samarbeta med människor och stödja entreprenörskap. Jag är känd för att leverera pålitliga resultat och högklassig service till mina klienter. Jag engagerar mig också aktivt i olika initiativ som främjar kvinnligt entreprenörskap och stöder olika organisationer i detta syfte.

Missa inte ditt drömjobb!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få de senaste juristjobben, karriärtips och inbjudningar till exklusiva event.

Mathias Asp

Juristrekryterare

Jag tog juristexamen från Lunds universitet -91 och satt därefter ting i Varberg och arbetade några år på advokatbyrå. Den större delen av mitt yrkesliv har jag arbetat med försäkring, bland annat på SPP och Max Mathiessen.

Är bosatt i Halmstad och ansvarar för våra rekryteringar i västra och södra Sverige. Bland mina återkommande kunder finns bland annat Deloitte, Sergel, Litigate och Delphi. På fritiden spenderar jag tid med familjen och gillar resor, matlagning och löpning.

Carl Berg

Juristrekryterare och affärsområdesansvarig

Jag tog juristexamen från Stockholms universitet 2016 och har tidigare varit VD för ett uppstartsbolag, drivit VR-event och arbetat en hel del med ledarskap, rekrytering och affärsutveckling. Är sedan 2021 affärsområdesansvarig för Legal Career och har gjort rekryteringsuppdrag för bland annat Entercard, Ark Kapital, Optio Investment Partners, SD Worx och Allente.

Har ett stort intresse för klättring och skidåkning och spenderar min fritid på klippor i Stockholm, Bohuslän, Norge och kebnekaisefjällen. Åker helst skidor i Riksgränsen och Abisko, gärna i dåligt väder och på dålig snö!

Bianca Säll

Recruiter & Marketing Manager

Alice Zander

Talent Acquisition Manager

Jag har jobbat inom Blendow Group sedan 2021, först på BG Institute med kursverksamhet för jurister och därefter på Legal Career med rekrytering av jurister. Min utbildning har jag från Försvarshögskolan, där jag tog examen i statsvetenskap med inriktning krishantering och säkerhet 2022.

Som Talent Acquisition Manager har jag gjort rekryteringsuppdrag för företag inom såväl finansbranschen som mediebranschen och älskar att bygga långsiktiga relationer med både kunder och kandidater.

Mitt intresse för människor speglar sig också i mitt största fritidsintresse: att vara gruppträningsinstruktör! Att träna och utvecklas tillsammans med andra är otroligt kul och gör att jag har mer energi till allt annat i livet.

☎️0720709767
✉️alice.zander@legalcareer.se