Strategier för att hitta de bästa juristerna

Det är hög efterfrågan på juridisk kompetens och därför inte sällan en utmaning att attrahera de bästa kandidaterna. Nedan finner du några tips för att hitta och attrahera de bästa talangerna!

Bygg ditt nätverk
Att bygga upp ett brett och diversifierat nätverk är en viktig faktor i att hitta de bästa juridiska talangerna. Genom att bygga upp relationer med andra jurister och personer inom rättssystemet kan du få tillgång till en bredare pool av kandidater. Delta i olika evenemang inom branschen, anslut dig till professionella organisationer, och var aktiv på sociala medier. Genom att ha ett starkt nätverk kan du också dra nytta av rekommendationer från andra, vilket är en av de mest effektiva sätten att hitta kvalificerade kandidater.

Använd sociala medier
Sociala medier är ett kraftfullt verktyg för att nå ut till olika målgrupper och attrahera kandidater. Genom att använda LinkedIn och andra professionella sociala medier-plattformar kan du skapa annonser och marknadsföra dina vakanta tjänster. Använd också sociala medier för att bygga upp ditt varumärke och ge en inblick i din organisations kultur och värderingar.

Ha tydliga krav

Att vara tydlig med dina krav och förväntningar är viktigt för att hitta de bästa juridiska talangerna. Jurister som söker jobb vill veta vad som förväntas av dem och vad de kan förvänta sig av organisationen. Var noga med att beskriva de krav och förväntningar du har för tjänsten och vilken typ av kandidat du söker.

Anlita rekryterare
Rekryteringsföretag är specialiserade på att hitta kvalificerade kandidater för specifika branscher och yrken. Rekryteringsföretag har ofta egna kanaler för att nå ut till sitt nätverk av kandidater, men är också specialister på att välja externa annonskanaler. När det gäller rekrytering av jurister är det fördelaktigt att välja en byrå som är specialiserad på just juristbranschen och som har mycket erfarenhet av den typen av rekryteringar.

Erbjud ett tydligt förmånspaket
Förmåner och ersättningar är en viktig faktor när det gäller att attrahera kompetenta kandidater. Jurister är ofta eftertraktade och har många alternativ när det gäller jobb. Därför kan ett konkret förmånspaket vara ett bra sätt att stå ut från mängden av andra arbetsgivare. 

Legal Career rekryterar jurister och tillhandahåller interimslösningar för företag, myndigheter och andra organisationer. Vill du komma i kontakt med oss eller få fler tips på hur du kan löneförhandla effektivt? Skicka ett mail till info@legalcareer.se eller hör av dig till Carl Berg på 0790633464, 

Dela

Blendow Publishing AB (556954-9628)

Yaroslava Kudrina

Konsultchef

Jag tog juristexamen 2018 och har tidigare arbetat som konsult och bolagsjurist med inriktning mot allmän affärsjuridik, immaterialrätt, IT-rätt och bolagsrätt. Mina tidigare uppdrags- och arbetsgivare inkluderar flera välkända internationella företag, bland annat Reckitt Benckiser och Microsoft. Utöver att arbeta som jurist har jag också varit VD för ett uppstartsbolag och drivit en IT-byrå som specialiserar sig på att tillhandahålla IT/ IP-stöd till små företag i Norden.

Min passion är att främja företagstillväxt och lösa komplexa problem och jag är särskilt dedikerad när jag kan samarbeta med människor och stödja entreprenörskap. Jag är känd för att leverera pålitliga resultat och högklassig service till mina klienter. Jag engagerar mig också aktivt i olika initiativ som främjar kvinnligt entreprenörskap och stöder olika organisationer i detta syfte.

Missa inte ditt drömjobb!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få de senaste juristjobben, karriärtips och inbjudningar till exklusiva event.

Mathias Asp

Juristrekryterare

Jag tog juristexamen från Lunds universitet -91 och satt därefter ting i Varberg och arbetade några år på advokatbyrå. Den större delen av mitt yrkesliv har jag arbetat med försäkring, bland annat på SPP och Max Mathiessen.

Är bosatt i Halmstad och ansvarar för våra rekryteringar i västra och södra Sverige. Bland mina återkommande kunder finns bland annat Deloitte, Sergel, Litigate och Delphi. På fritiden spenderar jag tid med familjen och gillar resor, matlagning och löpning.

Carl Berg

Juristrekryterare och affärsområdesansvarig

Jag tog juristexamen från Stockholms universitet 2016 och har tidigare varit VD för ett uppstartsbolag, drivit VR-event och arbetat en hel del med ledarskap, rekrytering och affärsutveckling. Är sedan 2021 affärsområdesansvarig för Legal Career och har gjort rekryteringsuppdrag för bland annat Entercard, Ark Kapital, Optio Investment Partners, SD Worx och Allente.

Har ett stort intresse för klättring och skidåkning och spenderar min fritid på klippor i Stockholm, Bohuslän, Norge och kebnekaisefjällen. Åker helst skidor i Riksgränsen och Abisko, gärna i dåligt väder och på dålig snö!

Bianca Säll

Recruiter & Marketing Manager

Alice Zander

Talent Acquisition Manager

Jag har jobbat inom Blendow Group sedan 2021, först på BG Institute med kursverksamhet för jurister och därefter på Legal Career med rekrytering av jurister. Min utbildning har jag från Försvarshögskolan, där jag tog examen i statsvetenskap med inriktning krishantering och säkerhet 2022.

Som Talent Acquisition Manager har jag gjort rekryteringsuppdrag för företag inom såväl finansbranschen som mediebranschen och älskar att bygga långsiktiga relationer med både kunder och kandidater.

Mitt intresse för människor speglar sig också i mitt största fritidsintresse: att vara gruppträningsinstruktör! Att träna och utvecklas tillsammans med andra är otroligt kul och gör att jag har mer energi till allt annat i livet.

☎️0720709767
✉️alice.zander@legalcareer.se