Strategier för att hitta de bästa juristerna

Det är hög efterfrågan på juridisk kompetens och därför inte sällan en utmaning att attrahera de bästa kandidaterna. Nedan finner du några tips för att hitta och attrahera de bästa talangerna!

Bygg ditt nätverk
Att bygga upp ett brett och diversifierat nätverk är en viktig faktor i att hitta de bästa juridiska talangerna. Genom att bygga upp relationer med andra jurister och personer inom rättssystemet kan du få tillgång till en bredare pool av kandidater. Delta i olika evenemang inom branschen, anslut dig till professionella organisationer, och var aktiv på sociala medier. Genom att ha ett starkt nätverk kan du också dra nytta av rekommendationer från andra, vilket är en av de mest effektiva sätten att hitta kvalificerade kandidater.

Använd sociala medier
Sociala medier är ett kraftfullt verktyg för att nå ut till olika målgrupper och attrahera kandidater. Genom att använda LinkedIn och andra professionella sociala medier-plattformar kan du skapa annonser och marknadsföra dina vakanta tjänster. Använd också sociala medier för att bygga upp ditt varumärke och ge en inblick i din organisations kultur och värderingar.

Ha tydliga krav

Att vara tydlig med dina krav och förväntningar är viktigt för att hitta de bästa juridiska talangerna. Jurister som söker jobb vill veta vad som förväntas av dem och vad de kan förvänta sig av organisationen. Var noga med att beskriva de krav och förväntningar du har för tjänsten och vilken typ av kandidat du söker.

Anlita rekryterare
Rekryteringsföretag är specialiserade på att hitta kvalificerade kandidater för specifika branscher och yrken. Rekryteringsföretag har ofta egna kanaler för att nå ut till sitt nätverk av kandidater, men är också specialister på att välja externa annonskanaler. När det gäller rekrytering av jurister är det fördelaktigt att välja en byrå som är specialiserad på just juristbranschen och som har mycket erfarenhet av den typen av rekryteringar.

Erbjud ett tydligt förmånspaket
Förmåner och ersättningar är en viktig faktor när det gäller att attrahera kompetenta kandidater. Jurister är ofta eftertraktade och har många alternativ när det gäller jobb. Därför kan ett konkret förmånspaket vara ett bra sätt att stå ut från mängden av andra arbetsgivare. 

Legal Career rekryterar jurister och tillhandahåller interimslösningar för företag, myndigheter och andra organisationer. Vill du komma i kontakt med oss eller få fler tips på hur du kan löneförhandla effektivt? Skicka ett mail till info@legalcareer.se eller hör av dig till Carl Berg på 0790633464, 

Dela

Blendow Publishing AB (556954-9628)

Elin Sörell

Account Manager

Sarah Berlin

Consultant Manager

Jonas Glädt

Chief Operating Officer

Bianca Säll

Recruiter & Marketing Manager