Juristkonsult till branschorganisation

Vill du arbeta som jurist på en branschorganisation med egen förtroendenämnd? Vi söker en konsult till ett längre uppdrag.

Vår kund är en branschorganisation med lokalföreningar över hela Sverige och kansli i centrala Stockholm. Kansliet ansvarar bland annat för att ge juridisk rådgivning till medlemsföretagen samt för en förtroendenämnd som hanterar tvister mellan medlemsföretagen och privatpersoner.

OM UPPDRAGET

Du erbjuds en stimulerande och viktig roll i organisationen och du kommer också få viss utbildning i branschspecifika frågor och regelverk. Som konsult för Legal Career får du även utbildning via BG Institute och prenumeration på den juridiska nyhetsdatabasen Lexnova. Uppdraget går huvudsakligen ut på att ansvara för förtroendenämnds-verksamheten. I detta ingår bland annat ansvar för:

 • Ärendehanteringssystemet och kvalitetssäkring av ärendehanteringsprocessen
 • Att agera sekreterare och protokollförare vid förtroendenämndens sammanträden
 • Samtliga dokument avseende vägledningar och rutiner av förtroendenämndsverksamheten
 • Kvalitetssäkring av beslutsprotokoll så att dessa är förenliga med organisationens stadgar och etiska riktlinjer samt att säkerställa att nämndens beslut är tydliga och juridiskt korrekta
 • Uppdraget innefattar även också visst personalansvar

Uppdraget startar 15/10 -23 och beräknas omfatta 15 timmar i veckan och som längst 6 månader. För det här uppdraget kan du antingen fakturera från eget bolag eller bli anställd som konsult på Legal Career. Möjlighet att bli heltidsanställd av kunden finns.

OM DIG

Vi söker dig med svensk juristexamen och några års relevant arbetslivserfarenhet, gärna från domstol, myndighet, eller branschorganisation. Har du arbetat med konsumenträttsliga frågor är det särskilt meriterande. Kompetens inom vårdjuridik, förvaltningsrätt, upphandlingar, konkurrensrätt eller arbetsrätt värdesätts också. Du behöver också ha mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift och ha ett genuint intresse för att skriva. Som person behöver du har god social kompetens, ha lätt att skapa förtroende samt ha hög integritet.

ANSÖKAN

Ansök med CV och kontaktuppgifter genom formuläret på den här sidan. Vi granskar alla ansökningar och kontaktar dig för en inledande intervju om din profil matchar vår kravprofil. Ansökningar hanteras löpande och vi avslutar rekryteringen när vi hittat rätt konsult.

Vill du veta mer om uppdraget? Kontakta ansvarig konsultchef Yaroslava Kudrinayaroslava.kudrina@legalcareer.se eller på +46720709611.

KONTAKT

Yaroslava Kudrina
Consultant Manager
yaroslava.kudrina@legalcareer.se

Dela

ANSÖKAN

Ansök enkelt till tjänsten här.
  Blendow Publishing AB (556954-9628)

  Yaroslava Kudrina

  Konsultchef

  Jag tog juristexamen 2018 och har tidigare arbetat som konsult och bolagsjurist med inriktning mot allmän affärsjuridik, immaterialrätt, IT-rätt och bolagsrätt. Mina tidigare uppdrags- och arbetsgivare inkluderar flera välkända internationella företag, bland annat Reckitt Benckiser och Microsoft. Utöver att arbeta som jurist har jag också varit VD för ett uppstartsbolag och drivit en IT-byrå som specialiserar sig på att tillhandahålla IT/ IP-stöd till små företag i Norden.

  Min passion är att främja företagstillväxt och lösa komplexa problem och jag är särskilt dedikerad när jag kan samarbeta med människor och stödja entreprenörskap. Jag är känd för att leverera pålitliga resultat och högklassig service till mina klienter. Jag engagerar mig också aktivt i olika initiativ som främjar kvinnligt entreprenörskap och stöder olika organisationer i detta syfte.

  Missa inte ditt drömjobb!

  Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få de senaste juristjobben, karriärtips och inbjudningar till exklusiva event.

  Mathias Asp

  Juristrekryterare

  Jag tog juristexamen från Lunds universitet -91 och satt därefter ting i Varberg och arbetade några år på advokatbyrå. Den större delen av mitt yrkesliv har jag arbetat med försäkring, bland annat på SPP och Max Mathiessen.

  Är bosatt i Halmstad och ansvarar för våra rekryteringar i västra och södra Sverige. Bland mina återkommande kunder finns bland annat Deloitte, Sergel, Litigate och Delphi. På fritiden spenderar jag tid med familjen och gillar resor, matlagning och löpning.

  Carl Berg

  Juristrekryterare och affärsområdesansvarig

  Jag tog juristexamen från Stockholms universitet 2016 och har tidigare varit VD för ett uppstartsbolag, drivit VR-event och arbetat en hel del med ledarskap, rekrytering och affärsutveckling. Är sedan 2021 affärsområdesansvarig för Legal Career och har gjort rekryteringsuppdrag för bland annat Entercard, Ark Kapital, Optio Investment Partners, SD Worx och Allente.

  Har ett stort intresse för klättring och skidåkning och spenderar min fritid på klippor i Stockholm, Bohuslän, Norge och kebnekaisefjällen. Åker helst skidor i Riksgränsen och Abisko, gärna i dåligt väder och på dålig snö!

  Bianca Säll

  Researcher & Marketing Manager

  Alice Zander

  Talent Acquisition Manager

  Jag har jobbat inom Blendow Group sedan 2021, först på BG Institute med kursverksamhet för jurister och därefter på Legal Career med rekrytering av jurister. Min utbildning har jag från Försvarshögskolan, där jag tog examen i statsvetenskap med inriktning krishantering och säkerhet 2022.

  Som Talent Acquisition Manager har jag gjort rekryteringsuppdrag för företag inom såväl finansbranschen som mediebranschen och älskar att bygga långsiktiga relationer med både kunder och kandidater.

  Mitt intresse för människor speglar sig också i mitt största fritidsintresse: att vara gruppträningsinstruktör! Att träna och utvecklas tillsammans med andra är otroligt kul och gör att jag har mer energi till allt annat i livet.

  ☎️0720709767
  ✉️alice.zander@legalcareer.se