Visita söker branschjurist med hyresrättslig inriktning

Location pin Stockholm
Clock

Visita är en bransch- och arbetsgivarorganisation för den svenska besöksnäringen. Visita samlar drygt 5 200 medlemsföretag med över 7 500 verksamheter. Bland våra medlemmar finns restauranger, hotell, campingar, nöjesparker, vandrarhem, spaanläggningar, turistbyråer och skidanläggningar. Som bransch- och arbetsgivarorganisation är Visitas huvudsakliga uppgift att teckna branschens kollektivavtal, stödja Visitas medlemsföretag i att växa och utvecklas och driva frågor som är viktiga för besöksnäringen.

Visita växer och vi söker nu ytterligare en branschjurist med hyresrättslig inriktning för att stärka upp vårt hyresrättsliga team till avdelningen Branschjuridik.

Om tjänsten

På avdelningen arbetar för närvarande sju jurister, varav tre främst med hyresfrågor. Som branschjurist på Visita kommer du att informera, ge råd till och biträda våra medlemsföretag i ett brett spektrum av olika branschrelaterade frågor. Tyngdpunkten i denna tjänst kommer dock att ligga på lokalhyra, arrende och vissa fastighetsrättsliga frågor i övrigt. Du kommer att företräda medlemsföretag i hyresförhandlingar och ibland uppträda som ombud för medlemsföretag hos bl.a. hyresnämnden. Att skriva remissvar och på annat sätt delta i Visitas påverkansarbete för att främja villkoren för företagande i besöksnäringen ingår också. Du har lätt för att växla tempo och arbetsuppgifter, är utåtriktad och bra på att kommunicera samt intresserad av att arbeta med samhälls- och näringspolitiska frågor på ett brett plan. Eftersom våra medlemmar storleksmässigt varierar från mycket små enskilda företag till stora internationella kedjor är det mycket viktigt att du har en god förståelse för komplexiteten i vår bransch. Resor i tjänsten förekommer.

Vem söker vi?

Vi ser att du är prestigelös, har hög personlig integritet, är lösningsorienterad och en lagspelare med vana att arbeta självständigt och ta eget ansvar. Du har ett lyhört, förtroendeingivande och relationskapande förhållningssätt gentemot våra medlemsföretag, likväl som till med- och motparter. För att lyckas i rollen och trivas hos oss bör du utöver juridiken ha ett intresse för företagandets villkor och för att leverera service, stöd och lösningar till företagen. Alltid med medlemsnyttan i fokus. Du har lätt för att uttrycka dig på svenska och engelska i både tal och skrift och har sannolikt cirka 3 års relevant arbetslivserfarenhet från området lokalhyra.

Utbildning och erfarenhet

  • Jur.kand. examen
  • Några års arbetslivserfarenhet som jurist inom det lokalhyresrättsliga området inkluderande hyresförhandlingar och helst också företräde i hyresnämnd
  • Erfarenhet av att ge juridisk rådgivning
  • Näringspolitiskt intresse
  • Extra meriterande är kunskaper inom det förvaltningsrättsliga områdetVisita kännetecknas av en öppen, prestigelös och välkomnande atmosfär och för att trivas bör du tycka om att arbeta i en dynamisk kultur med höga ambitioner. En organisation att trivas och utvecklas i.
  • Då rekryteringsarbetet startar direkt, kommer intervjuer att ske löpande. Vi vill därför ha din ansökan snarast möjligt, dock senast den 31 maj 2019. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse. Välkommen med din ansökan!
  • Vi erbjuder
  • Detta är en spännande och omväxlande tjänst i en mycket framtidsorienterad och ständigt växande organisation som representerar en starkt växande näring. Visita har för närvarande ett 60-tal medarbetare vilket bl.a. innebär ett klart decentraliserat arbetssätt och korta beslutsvägar. Visitas huvudkontor finns i välkomnande lokaler på Sveavägen mitt i Stockholms city.

Kontaktpersoner

Magdalena Lindeblad

[email protected]

Klicka HÄR för ansökan!