Väg och järnväg: Sektionschef juridik - Transportstyrelsen

Location pin Stockholm
Clock

Vill du vara med och skapa framtidens transportsystem? På Transportstyrelsen och inom väg- och järnvägsområdet jobbar vi med samhällsviktiga funktioner inom transport, teknik, juridik och förvaltning – allt med ett internationellt perspektiv. Aktuella frågor vi jobbar med just nu är självkörande fordon, ett enat järnvägssystem i Europa, översyn av förarutbildningssystemet och ett tillgängligt, socialt, ekonomiskt och miljömässigt hållbart transportsystem.

För att ännu bättre kunna möta samhällets förväntningar ser vi över vår organisation och vårt arbetssätt. Vi söker dig som vill vara med och bidra när vi lyfter vår avdelning till nästa nivå!

Väg och järnväg består av ca 350 medarbetare med uppdraget att möjliggöra morgondagens resor och transporter. Vi finns på 11 orter i landet med Borlänge som huvudort. Du kommer att vara placerad i Borlänge men även placering i Kista kan diskuteras.

Vi söker dig som vill vara första linjens chef och som verkligen tycker om att finnas för och utveckla dina medarbetare. Det här är du riktigt bra på!

Enheten med arbetsnamnet centrala funktioner kommer att vara kvalitetssäkrande, stödjande och kravställande vad gäller ordning- och redafrågor och vårt uppdrag som förvaltningsmyndighet samt sammanhållande för verksamhetsutveckling och systemstöd. 

Hos oss får du möjlighet att förändra, leda, styra och skapa förutsättningar för medarbetare inom sektionen med arbetsnamnet juridik med fokus på juridiskt stöd och juridisk kvalitetssäkring inom avdelningen och myndigheten. 

Ditt framtida arbete  

Avdelningen är mitt i en förändringsprocess som innebär att sektioner formas om, arbetssätt omprövas och vi behöver jobba en hel del med förhållningssätt och arbetskultur. Vi gör förändringarna för att vi vill åstadkomma så mycket nytta som möjligt med de resurser vi har – skapa förutsättningar för oss att möjliggöra morgondagens resor och transporter och verka för att vi ska nå de transportpolitiska målen. När du stiger in som sektionschef är organisationsfasen klar, men mycket kommer att återstå i att förflytta medarbetare och grupper från gamla arbetssätt in i det nya.

Sektionen har omkring 16 medarbetare, som finns i Borlänge, Örebro, Arjeplog, Visby och Kista. Arbetet förutsätter resor inom landet.  

Dina framtida arbetsuppgifter

Som chef ansvarar du för verksamheten inom din sektion och du arbetar aktivt med personal-, budget- och arbetsmiljöfrågor. Du driver sektionens arbete. Du leder och skapar goda förutsättningar för medarbetarna i deras arbete och företräder arbetsgivaren.

Du skapar förutsättningar för gott samarbete inom enheten, avdelningen och i myndigheten.

Som chef på Transportstyrelsen deltar du aktivt i ledningsgrupparbete där du ska bidra till att både den egna verksamheten och Transportstyrelsen utvecklas på ett positivt sätt inom ramen för vårt uppdrag med medborgare och näringsliv i fokus. 

Du måste ha

 • relevant akademisk examen eller annan motsvarande kunskap/erfarenhet som vi bedömer likvärdig
 • aktuell erfarenhet av att ha arbetat som chef med personal-, arbetsmiljö-, budget- och verksamhetsansvar
 • erfarenhet av att arbeta i en ledningsgrupp
 • mycket goda kunskaper i svenska och engelska, tal och skrift.

Det är meriterande om du också har  

 • juridisk inriktning på din utbildning
 • dokumenterad kunskap om arbete i förvaltningsmyndighet eller motsvarande organisation
 • dokumenterad erfarenhet av att driva utvecklings- och förändringsarbete med inriktning gentemot medarbetare och chefer.

Vi vill att du

 • är förändringsinriktad och mål- och lösningsfokuserad
 • är drivande, vilket innebär att du får saker och ting genomförda via andra
 • är strategisk, strukturerad och analytisk i ditt arbetssätt
 • är initiativrik, entusiasmerande och har god förmåga att skapa engagemang hos medarbetarna
 • har god samarbetsförmåga, oaktat om uppdraget kan vara svårt och komplicerat
 • har god förmåga att fatta beslut
 • är lyhörd, har en god kommunikativ förmåga och vågar ta diskussion för verksamhetens bästa
 • har lätt för att ta kontakter samt skapa och behålla goda relationer både inom och utanför myndigheten
 • har öppet sinne, nyfikenhet och vilja att utveckla och utvecklas i takt med verksamhetens förändring
 • har god helhetssyn.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Mer information

Anställningen är tillsvidare med ett tidsbegränsat chefsförordnande och placering i Borlänge. Placering i Kista kan diskuteras. Tillträde efter överenskommelse. Vi tillämpar normalt provanställning.

Du är välkommen att kontakta avdelningsdirektör Petra Wermström på 010-495 57 70, [email protected] eller

ledningsstöd Nils Enberg på 010-495 55 52, [email protected]

Saco, Erika Ahlfort och ST, Bo-Eric Pettersson nås via vår växel på 0771-503 503.

Vi vill inte att annonsörer och bemanningsföretag kontaktar oss.

Vi är nyfikna på vem du är, vad du kan och vad du vill

därför behöver vi din ansökan senast 2 december 2018 märkt med referensnummer TSG 2018-5486. Du ansöker via vår webbplats och vi vill att du bifogar ditt CV och ett personligt brev. Vi gör första urvalet utifrån de frågor som du får svara på i vårt e-rekryteringssystem. Mer information och ansökan - klicka HÄR

Vi kan komma att använda urvalstest i vår urvalsprocess.