Sveriges Byggindustrier söker affärs- och entreprenadjurist

Location pin Stockholm
Clock

Efterfrågan på våra tjänster ökar och vi behöver förstärka Sveriges Byggindustriers juristenhet med ytterligare en affärs- och entreprenadjurist.

Till enheten Affärsavtal söker vi nu en kvalificerad affärsjurist som vill arbeta med inriktning på entreprenadrätt och/eller offentlig upphandling vid vårt nationella kansli i Stockholm.

I rollen som affärs- och entreprenadjurist kommer du framförallt att ge service till våra medlemmar genom juridisk rådgivning. Du kommer också att driva branschfrågor genom arbete med branschens standardavtal och genom annat påverkansarbete. Vi arbetar proaktivt för att lyfta våra medlemsföretag och du kommer därför att hålla utbildningar såväl internt som externt. Resor ingår i tjänsten.

Vi söker dig som har juristexamen med goda akademiska meriter och minst fem års arbetslivserfarenhet. Vi ser gärna att du är tingsmeriterad och har erfarenhet av att arbeta med affärsjuridik från advokatbyrå, organisation eller bolag. Det är meriterande med erfarenhet av entreprenadrätt och/eller offentlig upphandling samt tvistlösning. Intresse för dessa rättsområden är ett måste då det är här tonvikten i vårt arbete ligger. Som person har du en god social förmåga och hög servicekänsla. Du är ansvarstagande och självständig, har god initiativförmåga samt är noggrann och prestigelös. Du har även mycket lätt att uttrycka dig i tal och skrift.

Vi erbjuder dig en stimulerande och utvecklande roll, ett brett nätverk inom byggbranschen och ett självständigt arbete med stor frihet under ansvar. Vi värnar om att skapa en bra balans mellan privat- och arbetsliv. Arbetsplatsen är belägen i trevliga lokaler mitt i centrala Stockholm.

Har du frågor om tjänsten kan dessa ställas till Rakel Frölich, 08-698 58 52 eller Olof Johnson, 08-698 58 51.


Låter detta som du?  

Urval och intervjuer kommer att ske löpande så vi ser fram emot din ansökan (CV, personligt brev samt relevanta betyg och intyg) så snart som möjligt. För mer information och ansökan klicka HÄR

Välkommen med din ansökan senast den 2 december 2018.


Om Sveriges Byggindustrier

Sveriges Byggindustrier är bransch- och arbetsgivarorganisation för bygg- och anläggningsföretag verksamma på den svenska byggmarknaden. Organisationen har ca 3500 medlemsföretag – de flesta små och medelstora – och vår uppgift är att skapa gynnsamma näringsvillkor för företagen och en trygg arbetsmiljö för deras medarbetare. Sveriges Byggindustrier tecknar kollektivavtal för medlemsföretagens yrkesarbetare och tjänstemän. Några av våra viktigaste uppgifter är att skapa förutsättningar för en sund konkurrens, säkra arbetsplatser, ett ökat bostadsbyggande och en kontinuerlig kompetensförsörjning. Centrala begrepp är hållbarhet och mångfald, ordning och reda.

Sveriges Byggindustrier verkar i hela landet via 25 lokala kontor och ett nationellt kansli och har 140 medarbetare. Sveriges Byggindustrier är en av de största medlemsorganisationerna inom Svenskt Näringsliv. Vår vision är ett hållbart samhällsbyggande i världsklass. Läs mer på www.sverigesbyggindustrier.se