Stiftsjurist på Uppsala stift

Location pin Uppsala
Clock

Uppsala stift är del av Svenska kyrkan som är en förtroendemannastyrd organisation. Stiftsjuristens roll är att stödja stiftsorganisationen, församlingar och pastorat samt förtroendevalda i juridiska frågor inom olika rättsområden.

Om tjänsten

  • Du kommer att vara en av tre stiftsjurister på Stiftet där dina arbetsuppgifter kommer att innefatta:
  • Självständig handläggning av ärenden t.ex. i stiftets arbete med tillsyn över församlingar och pastorat.
  • Framtagande av beslutsunderlag och beredande av remisser till förtroendemannaorganen.
  • Juridisk granskning av avtal, t.ex. personuppgiftsbiträdesavtal.
  • Juridisk rådgivning inom olika rättsområden till stiftsorganisationen och församlingar/pastorat.
  • Arbete med att genomföra kyrkoval.
  • Vara dataskyddsombud och arbeta med efterlevnaden av dataskyddsförordningen och andra relevanta dataskydds­bestämmelser samt verka för Uppsala stifts strategi för skydd av personuppgifter.
  • Informera och ge råd om Dataskyddsförordningen till förtroendevalda och medarbetare.
  • Identifiera behov av kompetensutveckling, planera och hålla utbildning för förtroendevalda och medarbetare.
  • Bistå i utredning av uppkomna personuppgiftsincidenter och ge råd och övervaka genomförandet av konsekvensbedömningar avseende dataskydd.

VEM ÄR DU?

Svenska kyrkan styrs av ett regelverk som liknar de regelverk som styr kommuner och statliga förvaltningsmyndigheter, därför söker vi dig som är notariemeriterad eller har annan motsvarande erfarenhet samt har minst två års yrkeserfarenhet som jurist inom förvaltningsmyndighet, kommun/landsting eller motsvarande. Det är meriterande om du har erfarenhet från Svenska kyrkan eller annan ideell verksamhet.

Du arbetar flexibelt och i ett snabbt tempo när situationen så kräver och har en förmåga att arbeta riskbaserat och prioritera för att lösa uppdraget på ett effektivt sätt. Du är noggrann, strukturerad och ansvarsfull och har en god muntlig och skriftlig kommunikativ förmåga samt en god förmåga att samarbeta med andra.

Du har kunskap om dataskyddslagstiftning och kunskap om den allmänna dataskyddsförordningen. Du har förmåga att självständigt driva projekt/arbetsuppgifter och fatta beslut och kan främja en dataskyddskultur inom organisationen.

I rollen som stiftsjurist är det önskvärt att du är medlem i Svenska kyrkan.

Svenska kyrkan är en värderingsstyrd organisation och givetvis ser vi att du delar Svenska kyrkans värderingar som kännetecknas av varje människas lika värde, arbete för fred, försoning, rättvisa och hållbarhet.

Vi erbjuder

Vi erbjuder arbete i en stimulerande arbetsmiljö med intressanta arbetsuppgifter och goda kollegor, satsning på hälsofrämjande åtgärder, goda möjligheter till kompetensutveckling samt flexibilitet för att kunna förena arbetsliv och privatliv. Vi hoppas du vill vara med och bidra till stiftets övergripande vision om att skapa en hållbar gemenskap där tro och liv kan växa.

ANSÖKAN

Ansök genom att skicka personligt brev och CV till [email protected] senast 19 maj 2019.

MÄRK din ansökan ’’stiftsjurist’’.

Urval sker löpande och om du blir aktuell för en intervju kan vi komma att kontakta dig före sista ansökningsdag.

VARMT VÄLKOMMEN MED DIN ANSÖKAN!

VILL DU VETA MER?

Läs gärna mer om oss på vår hemsida:https://www.svenskakyrkan.se/uppsalastift För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta Lisa Sjöstrand, Stiftsjurist, 018-68 07 24 Solveig Ininbergs, Stiftsdirektor, Uppsala Stift. 018-68 07 00.

Har du frågor om rekryteringsprocessen vänligen kontakta Anna Reuterswärd, HR Konsult Svenska kyrkan, nås via växeln 018-68 07 00.

Om Uppsala stift

Stiftets grundläggande uppgift är att främja och ha tillsyn över församlingslivet, samt förvaltande uppgifter. Övergripande vision för Uppsala stift uttrycks i orden ’’Hållbar gemenskap där tro och liv kan växa’’. Alla medarbetare har en viktig roll att stödja vårt uppdrag och visionsarbete. Stiftet omfattar 52 församlingar och pastorat med flera tusen anställda, förtroendevalda och många ideellt engagerade. Uppsala stift sträcker sig från Kungsängen i söder till Gnarp i norr och har sitt kansli i Uppsala. Läs mer på https://www.svenskakyrkan.se/uppsalastift