Skribenter för extrajobb sökes till juridisk nyhetsbyrå

Location pin Stockholm
Clock

Den juridiska nyhetsbyrån Blendow Lexnova tillhandahåller juridisk omvärldsbevakning med nyhetssammanfattningar, expertanalyser och juridiska nyheter via webb-tv. Vi söker nu förstärkning med en eller flera juriststudenter, som brinner för skrivande och redaktionellt arbete i allmänhet.

Arbetsbeskrivning 

Kärnverksamheten på Blendow Lexnovas redaktion kretsar kring författandet av nyhetstexter om aktuella domstolsavgöranden. Texterna levereras dagligen till våra abonnenter, visas på våra webbplatser och skickas ut i våra nyhetsbrev. Nyheter från Blendow Lexnova publiceras även på, och ligger till grund för, artiklar i nättidningen Dagens Juridik.

Vi söker nu studenter som vill arbeta på redaktionen vid sidan av sina juridikstudier. Tjänsten kretsar till stor del kring nyhetsproduktion och det är därför viktigt att du har fallenhet och intresse för att skriva på svenska. Arbetet innebär utmärkta möjligheter att bekanta sig med många olika områden inom den juridiska sfären.

Arbetet ska utföras under kontorstid i våra attraktiva lokaler i centrala Stockholm.

Krav

För att vara aktuell som extraskribent ska du vara på termin 4 eller senare. Vi ser gärna att du har möjlighet att arbeta ett par dagar i månaden under terminerna, samt även mer intensivt vid tillfällig underbemanning – i den mån studierna tillåter det.

Vi tror att du är en självgående person som är bra på att arbeta efter uppsatta mål och som klarar av att ta egna initiativ när det behövs. Vi värdesätter om du är kommunikativ och anpassningsbar samt har förmåga att leverera under tidspress.

Tidigare erfarenhet av skrivande, korrekturläsning eller annat redaktionellt arbete är meriterande.

Ansökan och tillträde 

Skicka ett personligt brev med CV och betygsutdrag till [email protected] – senast den 9 december 2018. Märk din ansökan Juristskribent, extra. Eventuella frågor besvaras endast via e-post.

Ansök snarast! Urval sker löpande. Platsen kan komma att tillsättas före ansökningstidens utgång. Tillträde efter överenskommelse.

 

Nyhetsbyrån Blendow Lexnova, www.lexnova.se, är en del av Blendow Group.

Blendow Group, Humlegårdsgatan 14, 114 46 Stockholm.