Riksgälden söker kvalificerade jurister till avdelningen Juridik

Location pin Stockholm
Clock

Vill du arbeta i en utvecklande roll med juridiska frågor som spänner över Riksgäldens samtliga verksamhetsområden?

Riksgälden har ett viktigt samhällsuppdrag att säkerställa att statens finanser hanteras effektivt och att det finansiella systemet är stabilt. Avdelningen Juridik har en central roll i utförandet av Riksgäldens uppdrag. På Juridik arbetar engagerade jurister med olika kompetenser och erfarenheter. Verksamheten fortsätter att utökas och till vårt juristteam söker vi därför ytterligare jurister med olika profiler.

I Riksgäldens uppdrag ingår att vara statens internbank, förvalta statsskulden och ge statliga garantier och lån. Under det senaste året har Riksgälden därtill fått i uppdrag att ansvara för finansieringssystemet för kärnavfall. Riksgälden ansvarar också för statens bankkrishantering, insättningsgarantin och investerarskyddet. I din roll som jurist kommer du att arbeta med komplexa och varierande frågor nära verksamheten. Du kommer att ge råd och juridiskt stöd till hela organisationen i såväl större som mindre frågor, bl.a. genom att vara med och driva stora utvecklingsprojekt, granska och upprätta avtal, bistå med juridiska analyser, besvara remisser och utarbeta föreskrifter samt proaktivt medverka till att Riksgälden följer såväl externa som interna regelverk.

Vi söker dig som har en jur. kand. eller motsvarande examen samt minst fem års erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete från t.ex. domstol, departement, myndighet, advokatbyrå, bank, bolag eller annan verksamhet som vi bedömer som likvärdig. Gedigna kunskaper inom något av områdena avtalsrätt, offentlig rätt/förvaltningsrätt, eller de regelverk som styr de finansiella företagen och de finansiella marknaderna är meriterande.

Som person är du ansvarstagande, strukturerad, lösningsorienterad och självgående. Du är drivande och kan hantera perioder med högt tempo samtidigt som du är noggrann och kan prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt. Du har en tydlig analytisk förmåga kombinerad med god kommunikations- och samarbetsförmåga. Arbetet på Riksgälden förutsätter att du kan uttrycka dig mycket väl i tal och skrift på svenska och engelska. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

För ytterligare information är du välkommen att kontakta chefsjuristen Ingela Grönquist, tel. 08-613 46 96 eller HR-chefen Noelle Moe, tel. 08-613 47 08.

Välkommen med din ansökan med CV, personligt brev, examensbevis och relevanta betyg via www.riksgalden.se/jobb senast den 19 maj 2019. Ange referens 2019/418. Urvalet av kandidater sker löpande. Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och svenskt medborgarskap är därför ett krav. Registerkontroll och säkerhetsprövning kommer att genomföras i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar normalt sex månaders provanställning. Som anställd vid Riksgälden kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Riksgälden spelar en viktig roll i samhällsekonomin och på den svenska finansmarknaden. Vi ser till att statens pengar hanteras effektivt. Riksgälden erbjuder medarbetarna en modern, tillgänglig och utvecklande arbetsplats med ett gott samarbetsklimat. Möjligheten att påverka är stor och kraven på kvalité är höga, samtidigt som vi värnar balansen mellan privatliv och arbetliv. Riksgälden erbjuder friskvård och har en aktiv personalförening. Vi är ca 190 medarbetare och vi finns i moderna lokaler i centrala Stockholm. Riksgälden strävar efter att vara en hållbar och attraktiv arbetsgivare, där mångfald, olika erfarenheter, kompetens och bakgrunder tas tillvara. Välkommen till oss. Vi behöver fler stjärnor i statens lag!