Konkurrensverket söker processråd med konkurrensrättslig inriktning

Location pin Stockholm
Clock

Vi söker en erfaren jurist med specialisering inom processrätt och/eller konkurrensrätt för att arbeta som processråd med konkurrensrättslig inriktning vid Juridiska avdelningen. Avdelningen företräder Konkurrensverket i domstol bl.a. när det gäller ärenden som prövas med stöd av konkurrenslagens förbudsregler mot konkurrensbegränsande samarbeten och missbruk av dominerande ställning, reglerna om företagskoncentrationer och konkurrensbegränsande offentlig säljverksamhet.

 

Dina arbetsuppgifter  

• Du leder eller ingår i processteam och för Konkurrensverkets talan i Patent- och marknadsdomstolarna vad gäller konkurrensbegränsande samarbeten och missbruk av dominerande ställning, företagskoncentrationer och konkurrensbegränsande offentlig säljverksamhet. 

• Du tar aktiv del i utredningar av påstådda överträdelser av konkurrenslagstiftningen, bistår med rättslig analys och kvalitetssäkring internt samt medverkar vid utformningen av förslag till beslut, ålägganden och stämningsansökningar. 

• Du håller utbildningar och sprider kunskap internt. 

• Du deltar i juridiska avdelningens övriga uppgifter t.ex. arbete med föreskrifter och andra regeländringar nationellt och i EU, delta i internationell samverkan, remissyttranden och liknande.

 

Kvalifikationer  

• Du har jur.kand./juristexamen och är en skicklig jurist med mångårig yrkeserfarenhet. Det kan vara erfarenhet från arbete som till exempel advokat, åklagare, domare, förvaltningsjurist eller genom annan motsvarande tjänstgöring som jurist. 

• Du har goda kunskaper i och erfarenhet av arbete med process- och/eller konkurrensrättsliga frågor. 

 

Personliga egenskaper  

• Du är resultatorienterad och har en mycket god analytisk förmåga. 

• Du har hög arbetskapacitet, arbetar på ett effektivt och strukturerat sätt och har en god förmåga att prioritera. 

• Du är van att arbeta såväl självständigt som med andra och har mycket god samarbetsförmåga. 

• Du har hög integritet och är lyhörd.

• Du har god pedagogisk förmåga och mycket god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska.

• Du har god förmåga att uttrycka dig på engelska. 

 

Det är meriterande om du har processvana, notariemeritering eller annan erfarenhet från allmän domstol, särskilt från mål som rör konkurrensrätt, och erfarenhet av projektledning. 

 

Upplysningar  

Anställningen är tillsvidare och inleds med sex månaders provanställning. Konkurrensverket tillämpar individuell lönesättning. 

 

Om du har frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du välkommen att höra av dig till: Chefsjurist Marie Östman eller personalansvarig Karin Alling. Fackliga företrädare Håkan Carlsson (Saco) och Ulf Bengtsson (ST). Samtliga nås på 08-700 16 00.

 

Inför rekryteringsarbetet har Konkurrensverket tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Ansökan

Sista ansökningsdag är den 2018-12-11  


Välkommen med din ansökan! Klicka HÄR