HSB Skåne söker jurist

Location pin Malmö
Clock

HSB Skåne satsar framåt och utvecklar hela tiden verksamheten för att på bästa sätt tillgodose kundernas behov. Verksamhetsidén är att utveckla attraktiva boendemiljöer genom nyproduktion av bostäder, genomföra ombyggnationer och reparationer samt tillhandahålla ett brett utbud av förvaltningstjänster för bostadsrättsföreningar. Vi arbetar ständigt med vårt varumärke och i detta ingår att vi har en kompetent och motiverad personal som trivs på sin arbetsplats. Därför satsar vi mycket på internutbildning, trivselaktiviteter och att miljön är så innovativ som möjligt. HSB Skåne har 160 medarbetare som verkar i 17 kommuner i Skåne. Marknadsområdeskontor finns i Lund, Eslöv, Ystad, Hässleholm och Kristianstad.

Arbetsuppgifter

HSB Skåne söker nu en jurist till huvudkontoret i Lund. Du kommer att utföra konsultbaserat arbete med självständig rådgivning och ombudskap huvudsakligen till bostadsrättsföreningar, men även andra fastighetsägare och associationer. 


Du kommer även att arbeta med större och mindre ärenden inom fastighetsrätt med fokus på bostads-, hyres-, avtals- entreprenad-, och föreningsrätt. Ärendena kan handla om störningar i boende, andrahandsupplåtelser, formalia i föreningsstyrning och fastighetstransaktioner. Du kommer även att upprätta och förhandla avtal av olika slag, renovering- om- och tillbyggnation, dröjsmål med betalning och fusion av föreningar. Domstols- och hyresnämndsförhandling, ordförandeskap eller sakkunnig vid föreningsstämma samt utbildningar och andra kundevenemang externt kommer också att ingår i ditt arbete. Därtill ingår att bevaka rättsutveckling och förmedla aktuellt internt och externt samt utveckla de juridiska tjänsterna inom HSB Skåne. Arbetet sker ofta i samråd med kollegor inom fastighetsekonomi, förvaltning, byggnadsteknik, entreprenad och energi. 


Arbetstiden är oreglerad, och innebär resor inom Skåne. Kvällsarbete förekommer. Tillträde sker i augusti 2019 eller efter överenskommelse.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har juristexamen och som har erfarenhet av rådgivande arbete med fastighetsrättsliga frågor. 


Vi ser gärna att du har erfarenhet av konsultbaserat arbete inom bostadsrätt, bostads- och lokalhyra samt förenings-/associationsrätt. Därtill är du bekväm i ombudsrollen och van att arbeta kundorienterat. Det är en fördel om du har B-körkort då resor förekommer i tjänsten.

Personliga egenskaper

Du som vill arbeta hos oss arbetar effektivt på egen hand och fattar beslut när så krävs. Du arbetar effektivt även när det inte finns tydliga rutiner och har förmågan att prioritera arbetsuppgifter på ett adekvat sätt även vid hög arbetsbelastning.


Därtill anpassar du kommunikationen efter målgruppen och agerar lugnt även i ovana situationer. Du delar konsekvent med dig av din kunskap till omgivningen och agerar respektfullt mot omgivningen. Därtill gör du det som behöver göras oavsett om det ingår i det normala ansvarsområdet samt kommer med förslag på hur situationer kan lösas. 


Vidare är du initiativtagande och lösningsinriktad, identifierar ett besluts konsekvenser och förstår hur olika delar av organisationen påverkar varandra och agerar utifrån den förståelsen. Du arbetar medvetet för att optimera samarbete mellan avdelningar inom organisationen samt identifierar mål på egen hand. Därtill identifierar du på egen hand visioner och mål som ligger långt framåt i tiden. Du sätter upp och håller tidsramar och håller ordning på arbetsmaterial. 


Vi kommer att ha intervjuer löpande. Varmt välkommen med din ansökan!

Mer information och ansökan - klicka HÄR

Vi erbjuder

Du erbjuds en dynamisk roll med stor frihet under ansvar. Arbetsplatsen präglas av en prestigelös företagskultur och arbetsgivaren strävar efter att upprätthålla balans i tillvaron mellan arbete och fritid. HSB Skåne värnar om att medarbetarna ska trivas och satsar därför på internutbildning, sociala aktiviteter och på att premiera nytänkande. Besök gärna vår hemsida www.hsb.se/skane för mer information om vår verksamhet.