Försvarsmakten söker erfarna jurister till högkvarteret

Location pin Stockholm
Clock

Om tjänsten

Den juridiska verksamheten inom Försvarsmakten är mycket varierande och omfattar flertalet rättsområden, bl.a. avtalsrätt, arbetsrätt, fastighetsrätt, skadeståndsrätt, förvaltningsrätt, mark- och miljörätt, offentlig upphandling, offentlighet och sekretess, dataskyddslagstiftning, IT-rätt, säkerhetsskyddslagstiftning, luftfartslagstiftning, militäroperativ juridik och folkrätt.

Den juridiska avdelningen är en del av Ledningsstaben vid Högkvarteret. Avdelningen är den centrala rättsliga funktionen inom Försvarsmakten och består av fyra sektioner med ansvar för olika rättsområden. Juridiska avdelningen utökar vid årsskiftet till 35 befattningar. Försvarsmakten söker därför flera erfarna jurister.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Tjänsterna innebär juridiskt arbete inom ramen för avdelningens ansvarsområden. Juristerna företräder och stödjer myndigheten i rättsliga ärenden. I arbetet ingår bl.a. löpande juridisk rådgivning, utarbetande av remissvar, föreskriftsarbete, att genomföra utbildning inom Försvarsmakten, att delta i samverkansgrupper och projekt, avtals- och tvisteförhandlingar och domstolsprocesser.

Kvalifikationer

  • Juris kandidatexamen (180 poäng/270 högskolepoäng).
  • Notariemeritering eller motsvarande erfarenhet från annat kvalificerat juridiskt arbete t.ex. Regeringskansliet, domstol, statlig myndighet, advokatbyrå eller bolag.

Meriterande

  • Erfarenhet av arbete inom några av områdena offentlig upphandling, kommersiell avtalsrätt, entreprenadjuridik, personuppgiftslagstiftning, IT-rätt, förvaltningsrätt, offentlighet och sekretess, säkerhetsskyddslagstiftning, militäroperativ juridik, folkrätt och föreskriftsarbete.
  • Kunskap om Försvarsmakten eller försvarssektorn.

Personliga egenskaper

Du har hög integritet, en väl utvecklad kommunikationsförmåga samt är utåtriktad och trygg i din roll som jurist. Arbetet ställer höga krav på leverans, vilket förutsätter att du är driven och har en god förmåga att självständigt prioritera och organisera ditt arbete. Vidare är du pragmatisk och har god samarbetsförmåga eftersom tjänsten innebär många kontaktytor inom och utom myndigheten. Som person bör du trivas i en krävande och dynamisk miljö där tempot, åtminstone tidvis, är högt. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper och lämplighet. '

Övrigt

  • Tjänsterna avser tillsvidareanställning med en provanställning om 6 månader.
  • Tillträde snarast enligt överenskommelse. Urval och intervjuer sker löpande.
  • Tjänsterna är placerade vid Försvarsmaktens Högkvarter.
  • För anställning krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer skyldighet att krigsplaceras, delta i utbildning och övningar och tjänstgöra i Försvarsmaktens insatsorganisation, inklusive deltagande i internationella militära insatser.
  • Säkerhetsprövning med registerkontroll genomförs före anställning.

Förfrågningar angående tjänsterna kan göras till Kerstin Bynander, ställföreträdande chef för juridiska avdelningen, Katarina Hellner, chef för den civilrättsliga sektionen, Magnus Sandbu, chef för den operativjuridiska sektionen, eller Andreas Jonsson, chef för den förvaltningsjuridiska sektionen. Samtliga nås på telefon 08-788 75 00.

Fackliga kontaktpersoner vid Högkvarteret

Camilla Robertsson (SACO)

Hans Monthan (SEKO)

Pia Almström (Försvarsförbundet OFR/S)

Arne Nilsson (OFR/O)

Samtliga nås på telefon 08-788 75 00.

Välkommen med din ansökan via www.forsvarsmakten.se/Jobb & Karriär/Lediga jobb senast måndagen den 3 december 2018. Ansökan ska innehålla CV samt ett ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämplig för tjänsten. Mer information och ansökan klicka HÄR

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

I Högkvarteret (HKV) finns överbefälhavaren (ÖB) och generaldirektören (GD), vilka för närvarande har ungefär 1 000 medarbetare – både yrkesofficerare och civila experter. Högkvarteret utgörs av ledningsstaben, produktionsledningen, insatsledningen och militära underrättelse- och säkerhetstjänsten. I ledningsstaben ingår bland annat ekonomidirektören, personaldirektören, kommunikationsdirektören och chefsjuristen. Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen. Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra. I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv. Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar. Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.