Försäkringsjurist till Nordea Liv & Pension, Stockholm

Location pin Stockholm
Clock

Då en av våra jurister går vidare till andra uppgifter söker vi nu en försäkringsjurist med stort intresse för och kunskap inom livförsäkringsområdet.

Världen vi lever i är i konstant förändring. Men oavsett vad framtiden för med sig så börjar allt med våra kunder. Därför behöver vi dig till vårt juristteam i Stockholm där vi idag är fyra Jurister. Välkommen till ett team som har fokus på att skapa fantastiska kundupplevelser och attrahera nya kunder till Nordea.

Om tjänsten

Tillsammans med övriga försäkringsjurister kommer du bevaka det försäkringsrättsliga området. Det kan innebära bl.a. att:

  • Delta i interna projekt och svara för den juridiska analysen av de regelverk som berör projektmålen.
  • Bevaka och läsa in regelverk (EU-direktiv, lagar, FFFS:er etc) inom vårt ansvarsområde samt informera om regelverk, såväl befintliga som kommande.
  • Agera stöd i regelverksfrågor till våra kollegor, främst inom sälj och kundservice men även andra delar av verksamheten.
  • Samverka med våra försäkringsjuristkolegor i övriga nordiska länder.

Juristteamet inom Nordea Liv & Pension ingår också i Nordeas juristfunktion Group Legal, vilket innebär att vi har ett nära samarbete med våra juristkollegor i banken.

Tjänsten är placerad i Stockholm.

Din profil

Collaboration. Ownership. Passion. Courage. Det är de fyra värderingar som guidar oss alla i att vara som bäst. Vi söker dig som har ca 3-5 års erfarenhet från försäkringsjuridiskt arbete företrädesvis från livförsäkringsbolag. Har du också annan erfarenhet från domstol, skatteverket eller annan myndighet är detta meriterande.

Det är vidare angeläget att du har erfarenhet och intresse av utbildning och inte känner dig främmande för att lämna snabba försäkringsjuridiska råd över telefon till våra försäkringsspecialister ute på fältet.

Vi arbetar under vissa perioder under stark tidspress och med flera projekt samtidigt, varför du bör ha förmåga att hantera flera olika frågor parallellt.

Vidare så tror vi att du:

  • Har förmåga att sammanfatta komplicerade frågor på ett enkelt sätt utan att de centrala delarna går förlorade
  • Trivs med att arbeta tillsammans med andra människor där du har en god samarbetsförmåga och motiveras av att dela dina kunskaper med andra, såväl Jurister som andra professioner
  • Är ansvarstagande, resultat- och lösningsorienterad, där du drivs av att få saker och ting att hända
  • Har förmåga att se behov och arbeta proaktivt

Inom Nordea är engelska koncernspråk, vilket innebär att du måste ha professionella kunskaper i engelska i både tal och skrift.

Mer information och skicka ansökan

För närmare information om verksamheten och tjänsten är du välkommen att kontakta Thomas Hasselblad ,[email protected]

För ansökan klicka HÄR Välkommen med din ansökan senast 12 maj 2019.