Folksam söker Skattechef

Location pin Stockholm
Clock

Det här gör du som skattechef på Folksam

Som avdelningschef ansvarar du för att skatteavdelningen utvecklas och utgör ett stöd för verksamheten. Du ansvarar för att rätt kompetens, processer och rutiner och regelverk finns för att hantera skatter på ett korrekt sätt. Tjänsten innebär ett personalansvar (inklusive delegerat arbetsmiljöansvar) för dina fem medarbetare. Du är såväl operativ som strategisk i ditt arbete.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Identifiera, driva och säkerställa skattefrågorna i Folksamgruppen.
  • Centralisera och lyfta skattefrågorna.
  • Skapa, implementera och kvalitetssäkra processer och rutiner.
  • Fortsätta att utveckla och integrera skatteavdelningen inom Folksam.
  • Bistå i de löpande skattefrågorna från samtliga enheter och affärsområden inom Folksam och gentemot myndigheter exempelvis Skatteverket.
  • Delta och bidra i remissarbete avseende regelverksförändringar.
  • Hantera skattefrågor i samband med förvärv.
  • Säkra en effektiv och ändamålsenlig kompetensförsörjning för avdelningen, inklusive leda, coacha och utveckla din personal.

Avdelningen Skatt tillhör den centrala juristfunktionen inom Koncernstaben och består idag av ett team om fem medarbetare, förutom skattechefen.

 Är du den vi söker?

Vi söker dig med akademisk examen inom juridik eller ekonomi. Du har chefserfarenhet och gedigen erfarenhet av skatterelaterat arbete från exempelvis bolag, revisionsbyrå, advokatbyrå, domstol eller Skatteverket. Har du erfarenhet av skatterelaterat arbete i försäkringsbolag är detta särskilt meriterande.

Som person har du väl utvecklade ledaregenskaper och bidrar till dina medarbetares utveckling, engagemang och delaktighet. För att lyckas i tjänsten är du även målinriktad, där du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt samtidigt som du är uthållig och har god samarbetsförmåga. Du leder och motiverar dina medarbetare och kommunicerar på ett tydligt sätt. Du har lätt för att fatta beslut och ser frågor ur ett bredare perspektiv, där vi fäster stor vikt vid din förmåga att hantera skattefrågorna omdömesgillt och med affärsmässigt perspektiv.

Hos oss gör du karriär i ett ansvarstagande företag

Vi är ett stort kundägt företag med kontor på flera håll i landet. Här finns många spännande yrkesroller och goda chanser till karriär på olika sätt. Vi stöttar medarbetarnas utveckling och har bra anställningsförmåner. För att stimulera samarbete och kreativitet jobbar vi aktivitetsbaserat. Här kan du se filmen om hur det är att jobba på Folksam, här.

Så söker du jobbet 

Välkommen att skicka in din ansökan redan idag, men senast 20 maj 2019. Mer information och ansökan - klicka HÄR

Vill du veta mer om jobbet är du välkommen att kontakta Björn Nordin, chef Koncernjuridik, 0708-31 50 77.

Fackliga representanter: Forena Anneli Ersson 0708-31 69 22, Akademikerföreningen Ann-Louise Andersson 0708-31 61 44 och Handels Mikael Carlsson 0708-31 51 32. 

Ansök före

2019-05-20

Om oss

Vi är cirka 3 900 medarbetare inom Folksamgruppen som erbjuder försäkringar och pensionssparande som skapar trygghet i livets alla skeden. Nära varannan svensk är försäkrad hos oss och vi är en av Sveriges största kapitalförvaltare. Vi engagerar oss i det våra kunder bryr sig om och vår vision är att de ska känna sig trygga i en hållbar värld. Därför är vi måna om att våra kunder är rätt försäkrade och arbetar långsiktigt med bland annat trafiksäkerhet, miljöarbete och ansvarsfulla investeringar.