Chefsjurist till Stockholms universitet

Location pin Stockholm
Clock

Avdelningen för planering och ledningsstöd ger i första hand stöd till universitetets ledning och arbetar med övergripande strategisk styrning genom analys och uppföljning av verksamheten. Ansvarsområdet omfattar verksamhetsplanering, budget och ekonomistyrning, utredningar, organisatoriska och juridiska frågor, kvalitets- och utvärderingsfrågor liksom kanslistöd till olika beredande och beslutande organ. Avdelningen bistår också områden och institutioner med rådgivning, information och utbildning i olika frågor. Avdelningen har totalt 25 medarbetare inom fem olika funktioner: assistentfunktionen, controllerfunktionen, juristfunktionen, utredningsfunktionen samt kvalitetsfunktionen. 

Vi söker nu en chefsjurist till vår juristfunktion som består av fem universitetsjurister. Inom juristfunktionen utreds frågor av i huvudsak förvaltningsrättslig-, avtalsrättslig- och studentjuridisk karaktär, men även frågor som rör t ex personuppgifter, offentlighet och sekretess.

Arbetsuppgifter

I din roll leder du det operativa och strategiska arbetet inom juristfunktionen. Som chefsjurist är du rådgivande till universitetets ledning i juridiska frågor. Du och din grupp arbetar med rådgivning, utredning och föredragning av ärenden av varierande karaktär. Arbetet innebär bland annat att aktivt delta i framtagandet av universitetets interna regler, att upprätta och granska avtal, att delta i interna utbildnings- och informationsinsatser samt att utreda och handlägga ärenden.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har juristexamen och flerårig erfarenhet av juridiskt arbete inom statlig myndighet. Du har hanterat ärenden inom förvaltningsrätt, avtalsrätt, offentlighet och sekretess samt personuppgiftsfrågor. Det är meriterande om du också har erfarenhet av högskolejuridiskt arbete. Har du även hanterat upphovsrättsliga frågor är det en fördel.

Din språkliga och stilistiska förmåga på både svenska och engelska är mycket god. Du känner dig trygg med att presentera och kommunicera juridiska frågor både muntligt och skriftligt. Har du också erfarenhet av att utbilda inom ditt område är det en merit.

Du har erfarenhet av ledarskap och är en lyhörd, utvecklingsinriktad, trygg och beslutsam ledare. Vi söker dig med god analytisk förmåga, drivkraft och initiativförmåga. Det är viktigt att du agerar med smidighet och har god samarbetsförmåga.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Anställningsvillkor

Anställningen avser heltid och gäller tills vidare med sex månaders provanställning. Stockholms universitet tillämpar individuell lönesättning, ange därför gärna löneanspråk. Tillträde snarast, enligt överenskommelse.

Stockholms universitet strävar efter att vara en arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Kontakt

I denna rekrytering samarbetar Stockholms universitet med Badenoch & Clark. Närmare information om anställningen och processen lämnas av rekryteringskonsult Maria Uebel, tfn 08-598 982 26.

Fackliga företrädare

Anqi Lindblom-Ahlm (Saco-S) och Lisbeth Häggberg (Fackförbundet ST och Lärarförbundet), tfn 08-16 20 00 (vx), samt Gunnar Stenberg (SEKO), tfn 070-316 43 41.

Ansökan

Du söker anställningen via Stockholms universitets rekryteringssystem genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag den 20 oktober.

Bifoga endast personligt brev och CV. Kopior på betyg och intyg tar du med vid en eventuell intervju.

Anvisningar för sökande finns på webbsidan:  Du söker tjänsten här och kan också få anvisningar: anvisningar-sökande

 

.

Välkommen med din ansökan!

Vi är ett av Europas ledande universitet i en av världens mest dynamiska huvudstäder. En relation med Stockholms universitet är meriterande oavsett om du är student, forskare eller intressent. Hos oss ger utbildning och forskning resultat. Mer information hittar du på www.su.se