Bolagsjurist till Husqvarna Group

Location pin Stockholm
Clock

Vill Du arbeta med försäljningsrelaterad juridik i en internationell miljö? Är Du en duktig jurist som vill ta ansvar, jobba självständigt och vara del av ett internationellt team? Då har Du vad som krävs för att bli Husqvarnas nästa bolagsjurist.

Vi söker en bolagsjurist till vårt team för att stödja vår internationella försäljningsorganisation. Som bolagsjurist jobbar du nära verksamheten och i arbetsuppgifterna ingår bland annat att:

 • Självständigt handlägga juridiska frågor med särskild inriktning mot försäljningsrelaterad juridik.
 • Granska avtal och medverka vid avtalsförhandlingar.
 • Rekommendera förebyggande åtgärder för att bättre tillvarata tillgängliga affärsmöjligheter och minska koncernens exponering ur ett juridiskt och finansiellt perspektiv.
 • Genomföra utbildning inom tillämpliga rättsområden med särskild inriktning på koncernens försäljningsorganisation.
 • Vara delaktig i särskilda projekt som rör koncernens verksamhet.

Dina erfarenheter och kunskaper

Det viktigaste för oss är att du har rätt inställning och vill vara del av vårt team. Du har en juristexamen och därutöver:

 • har minst 5 års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter med särskild inriktning mot försäljningsavtal;
 • kan Du uttrycka dig obehindrat på engelska;
 • har Du i ditt arbete visat prov på utmärkt förhandlingsförmåga, ett gott affärssinne och förmåga att beskriva komplexa juridiska problem i klara termer för icke-jurister;
 • är du prestigelös och flexibel med hög integritet.

Vi ser det som meriterande om Du har

 • Erfarenhet av selektiva distributionssystem, konkurrensrätt, offentlig upphandling, e-handel, konsumentjuridik och/eller kundfinansiering.
 • Behärskar ytterligare språk utöver engelska.

På Husqvarna Group ser vi våra medarbetare som en värdefull tillgång för ett hållbart företagande. Vi kommer tillsammans med dig sätta fokus på och drivabåde din personliga och yrkesmässiga utveckling. Arbetet kommer att innefatta en del resor inom och utom landet och kan tidvis kräva övertid.

Placeringsort

Huskvarna eller Stockholm

Du rapporterar till

Vice President & Corporate Counsel, EMEA

Din ansökan

Du är välkommen att skicka in dina ansökningshandlingar till oss senast den 27 november. Klicka HÄR för mer information och ansökan.

Har du några frågor kring tjänsten vänligen kontakta:

Rekryterande chef - Sophie Jonsson, [email protected]

Har du några frågor kring rekryteringsprocessen vänligen kontakta:

Ansvarig rekryterare - Rizah Ferati, [email protected]

Soili Johansson – Unionen, 036-14 62 08, [email protected]

Fredrik Lindström – Sveriges Ingenjörer; Akademikerföreningen (Företräder samtliga Saco-förbund), 036-14 74 29, [email protected].

Husqvarna Group

Husqvarna Group är en världsledande tillverkare av produkter för skogs-, park- och trädgårdsskötsel. Sortimentet omfattar bland annat motorsågar, trimmers, robotgräsklippare och trädgårdstraktorer. Koncernen är även ledande i Europa inom trädgårdsbevattning och världsledande inom kaputrustning och diamantverktyg för byggnads- och stenindustrin. Koncernens produkter och lösningar säljs främst under varumärkena Husqvarna, Gardena, McCulloch, Poulan Pro, Weed Eater, Flymo, Zenoah och Diamant Boart via fack- och detaljhandlare till konsumenter och professionella användare i mer än 100 länder. Nettoomsättningen 2017 uppgick till 39,5 miljarder kronor och koncernen har över 13 000 medarbetare i 40 länder.