Advokaff 972x376 q46taw

Ranking: Affärsadvokaterna som kollegorna helst vill anlita

Årets upplaga av undersökningen Advokaternas advokat är klar. Här är listan över de advokater som kollegorna helst skulle anlita i samband med ett affärsjuridiskt ärende. En av dem beskrivs som ”en strålande stjärna”. En annan som ”en killer i processen”.

Under hösten har Legally yours genomfört undersökningen Advokaternas advokat som besvarats av drygt 900 advokater och biträdande jurister. Av dem är 57 procent affärsjurister, 28 procent arbetar med brottmål och 15 procent med övrig humanjuridik.

Agnes Hammarstrand, IT-rättsspecialist och partner vid Delphis kontor i Göteborg, fick flest röster. Det fick hon även i förra årets undersökning.

I år var det 9 procent av de svarande som valde henne.

Några av de som röstade på Agnes Hammarstrand motiverade sig så här:

”Modern, nytänkande, står för jämställdhet och inkludering och inte är rädd för att ta ställning. Det är värden jag skulle uppskatta även som klient i ett affärsjuridiskt ärende. Fler borde ta efter henne.”

”En strålande stjärna! Klienternas favorit.”

Robin Oldenstam, tvistemålsspecialist på Mannheimer Swartling med bas i Göteborg hamnade på andra plats med fem procents stöd. ”Analytisk, strukturerad och en killer i processen”, motiverar en av de som röstat på honom.

Lena Frånstedt Lofalk, tvistelösningesexpert på Kanter, och Carl Svernlöv, expert på bolagsstyrningsfrågor vid Baker McKenzie, slutade båda på tredje plats med vardera fyra procent. ”Skicklig, kompetent och klok”, konstaterar en av de röstande om Frånstedt Lofalk. Svernlöv beskrivs av en annan som ”Simply the best”.

Om man enbart tittar på de affärsjuridiska advokaternas röster så hamnar Agnes Hammarstrand på första plats, följd av Robin Oldenstam och Martin Prager, Morris Law.

Advokaternas affärsadvokat 2019, topp 5

Agnes Hammarstrand, Delphi 9 procent

Robin Oldenstam, Mannheimer Swartling 5 procent

Lena Frånstedt Lofalk, Kanter 4 procent

Carl Svernlöv, Baker McKenzie 4 procent

Peter Danowsky, Danowsky & Partners 3 procent